Έλαμψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τετάρτης, σε μια λαμπερή τελετή με τον δήμαρχο να δίνει το έναυσμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη. Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου έγινε εν μέσω ενός εντυπωσιακού show πυροτεχνημάτων διάρκειας 5 λεπτών.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημείωσε πως φέτος «ας έχουν όλοι άνθρωποι στην καρδιά τους υγεία, φως και αλληλεγγύη» και στη συνέχεια ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.

Αμέσως μετά πάτησε το κουμπί για να φωτιστούν το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Αριστοτέλους ύψους 18 μέτρων και ο διάκοσμος που μεταφέρει τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη φέτος τα Χριστούγεννα.

Light show, 50.000 λαμπιόνια και 250 έλατα

Το εορταστικό σκηνικό που στήθηκε στην πλατεία και στον άξονα της Αριστοτέλους μάγεψε μικρούς και μεγάλους. Το κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί τη γιορτινή πλατεία Αριστοτέλους ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής και φωτίζεται με περίπου 50.000 λαμπιόνια led.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο άξονας της Αριστοτέλους μέχρι το ύψος της Φιλίππου φωτίζεται με 500.000 λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης με ένα κινούμενο light show, ενώ τον γιορτινό διάκοσμο συμπληρώνουν τα περίπου 250 έλατα που έχουν τοποθετηθεί από την παραλία μέχρι την πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Στις στέγες των δύο κεντρικών οικίσκων που στήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους τοποθετήθηκαν ηλιακά πάνελ, που συμβάλλουν στην ενεργειακή τροφοδότηση της πλατείας και μειώνουν ακόμη περισσότερο την ενεργειακή κατανάλωση.

Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, κοντά στο άγαλμα Βενιζέλου, η χριστουγεννιάτικη αγορά που έχει στηθεί για την περίοδο των εορτών έχει ήδη ανοίξει τις πύλες της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις