Ο κολοσσιαίος πίνακας του Ιρανού καλλιτέχνη, Ιμάντ Σαλέχι, με τίτλο «The Story of A Ball», έχει έκταση 9.652 τετραγωνικά μέτρα, ίσο με εκείνο ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου και υπερτονίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022.

«Χρειάστηκα περισσότερους από πέντε μήνες για να ολοκληρώσω τη ζωγραφική. Χρησιμοποίησα περίπου 3.000 λίτρα μπογιάς και 150 πινέλα. Δούλευα 14 με 18 ώρες την ημέρα. Όλη αυτή η ιδέα ξεκίνησε με την ιστορία της μπάλας, που είναι η ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε ο Σαλέχι. «Όταν εξερευνάς τον πίνακα, μπορείς να δεις την ιστορία του ποδοσφαίρου. Έχω ζωγραφίσει περισσότερες από 10.000 φιγούρες σε ολόκληρο τον καμβά» πρόσθεσε ο καλλιτέχνης.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού του Κατάρ και σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το ρεκόρ επιβεβαιώθηκε από τον Σάντι Γκάαντ, ανώτερο διευθυντή μάρκετινγκ στο Guinness World Records.

«Το προηγούμενο ρεκόρ για το μεγαλύτερο έργο τέχνης σε καμβά ήταν 1.595,76 τ.μ., που τέθηκε από τη Σάσα Τζάφρεϊ το 2020. Αυτός ο πίνακας έχει έκταση 9.652 τετραγωνικά μέτρα, που είναι το νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο πίνακα σε καμβά» ανέφερε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις