«Παιδί των λουλουδιών» ο «Ινδιάνος συμπέθερος»

«Παιδί των λουλουδιών» ο «Ινδιάνος συμπέθερος»
Μια ζωή γεμάτη ανατροπές και απρόοπτα γεγονότα. Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να περιγράψει την πορεία του συμπέθερου του Γιώργου Παπανδρέου, Θανάση Πατραμάνη, ο οποίος πέρασε και από τα Μάταλα, όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα».

Ως παιδί των λουλουδιών πίστευε στην απόλυτη ελευθερία και ήλπιζε σε ένα καλύτερο αύριο, χωρίς μίσος και πολέμους.


Ο μικροπωλητής των λαϊκών αγορών, ο οποίος έβαλε λουκέτο στην επιχείρησή του λίγο πριν την οικονομική κρίση, έζησε τη ζωή του και με το παραπάνω.

Όλοι όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν απλό άνθρωπο και πράο χαρακτήρα, ο οποίος βαδίζει στη ζωή του με συγκεκριμένες αρχές, παραμένοντας συνεπής σε αυτές. Ξυπνάει πολύ νωρίς το πρωί και κοιμάται νωρίς το βράδυ. Με εξαίρεση όταν βρίσκεται παρέα με φίλους.«Μόνο μην του χαλάσεις την ηρεμία και το πρόγραμμά του. Τότε εκνευρίζεται και γίνεται απότομος και απόμακρος», λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, στο «Πρώτο Θέμα».

Ο πατέρας της 27χρονης Πωλίνας, η οποία έδωσε όρκο ζωής με το γιο του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, αρχικά δεν γνώριζε ποιος είναι ο γαμπρός του.

Μιλώντας με φίλους του εμφανίστηκε αμήχανος και αιφνιδιασμένος από την είδηση που μόλις είχε μάθει: «Έρχεται η κόρη μου από την Αθήνα να μου γνωρίσει τον αρραβωνιαστικό της», έλεγε.

Πάντως, η πρώην σύζυγος του Γιώργου Παπανδρέου, Εύα Ζησιμίδου, η οποία μίλησε στην εφημερίδα, δήλωσε ότι δεν την πειράζει που εργάζεται στη λαϊκή, ενώ περιγράφει τους συμπέθερούς της ως «καταπληκτικούς ανθρώπους».

«Μου αρέσει να νιώθω ότι υπάρχουν γύρω μου ζεστασιά και αγάπη», σημείωνε χαρακτηριστικά. Μάλιστα υποστηρίζει απόλυτα την απόφαση του γιου της λέγοντας: «Δηλαδή δεν έπρεπε να πάρει αυτή που είναι του γούστου του; Με τη χάρη τη ομορφιά και την εξυπνάδα της; Αν τύχαινε να παντρευόταν μια πλούσια, τότε τι θα λέγαμε; Ότι την επέλεξε για τα λεφτά της;», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παρ’ όλ' αυτά η κυρία Ζησιμίδου δεν κατάφερε να γνωρίσει το συμπέθερο, καθώς εκείνος δεν παρέστη στο τραπέζι των αρραβώνων, ενώ η ίδια έπρεπε όπως λέει να επιστρέψει αμέσως μετά το τραπέζι στην Αθήνα, καθώς είχε επαγγελματικές εκκρεμότητες.

Αυτό είναι και το «παράπονο» του κ. Πατραμάνη, που προσκλήθηκε στους αρραβώνες της κόρης του. «Ο Θανάσης στεναχωρήθηκε πολύ που δεν τον κάλεσαν στους αρραβώνες επειδή είναι φτωχός και ταλαιπωρημένος», είπε στην εφημερίδα η αδελφή του Φωτεινή Πατραμάνη. «Το μόνο που ήθελε ήταν να καμαρώσει την κόρη του. Τίποτα παραπάνω».

Πάντως ο συμπέθερος του ΓΑΠ δεν είναι γνωστός μόνο στις λαϊκές του Ηρακλείου. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους κατασκευαστές κρουστών στην Κρήτη. Πολλοί καλλιτέχνες τον έχουν εμπιστευτεί για την κατασκευή ή επισκευή κάποιου οργάνου, μεταξύ των οποίων και ο Ross Daly.Σχετικά Άρθρα


Πηγή: Πρώτο Θέμα