Πέντε φοιτήτριες αποφάσισαν να ξεγυμνωθούν και να επιδοθούν σε ερωτικά παιχνίδια μέσα στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου της Κολούμπια.

Η Κόκο Γιάνγκ και η Κάρλεϊ Σκιορτίνο είναι φοιτήτριες της Ιστορίας της Τέχνης και αποφάσισαν να φτιάξουν μια μικρού μήκους ταινία για να περάσουν το δικό τους φεμινιστικό μήνυμα ενάντια στο όρο «υστερία».

Ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιήθηκε τον 19ο αιώνα για να κατηγοριοποιήσει τις γυναίκες που εξέφραζαν την ερωτική τους επιθυμία, χαρακτηρίζοντας τις ως «υστερικές» και κατά συνέπεια ψυχοπαθείς.

Το έργο των δύο φοιτητριών τιτλοφορείται «Initiation», δηλαδή «Μύηση» και η Κοκό Γιάνγκ μιλώντας στο Observer ανέφερε ότι είναι εμπνευσμένος από την ελληνική μυθολογία.

«Οι περισσότεροι άντρες που είδαν το βίντεο μας, απωθήθηκαν. Το βρήκαν αποκρουστικό. Θέλουν να δουν γυμνά κορίτσια, είναι κολλημένοι με αυτό. Όταν αρχίσαμε να κάνουμε όμως αποτρόπαια για αυτούς και παράξενα πράγματα, άρχισαν να αντιδρούν» είπε η Κοκό και συνέχισε λέγοντας τον σκοπό της δημιουργίας της ταινίας: «Θέλουμε να ασκήσουμε κριτική στη κοινωνία, στη δομή της, στα στερεότυπα και στο πώς οι γυναίκες αντιμετωπίζονται μέσα στον ακαδημαϊκό χώρο».

Οι φοιτήτριες υποστήριξαν ότι επέλεξαν τον χώρο του πανεπιστημίου για να γυριστεί το βίντεο επειδή… στο Κολούμπια δεν υπάρχει αίθουσα με γυναικείο όνομα.

Πηγή: ΚΟOLnews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις