«Εμένα ο Θεός δε με αφήνει ποτέ, όπως και να ’χει», έλεγε η Τζένη Βάνου, μιλώντας για την «μάχη» της με τον καρκίνο, στην τελευταία της δημοσιευμένη συνέντευξη.

Με δύναμη ψυχής, η τραγουδίστρια είχε μιλήσει στην εφημερίδα «Espresso» για την εξάωρη εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί το καλοκαίρι, περιγράφοντας όσα πέρασε, αλλά και στέλνοντας το δικό της μήνυμα στους καπνιστές.

«Δεν φοβάμαι να το πω: ναι έχω καρκίνο, ο οποίος παρουσιάστηκε στην επιγλωττίδα και τον προλάβαμε ένα χιλιοστό προτού ακουμπήσει τις φωνητικές χορδές… Όταν κοίταξα τον γιατρό στα μάτια και μου είπε πως πρέπει να χειρουργηθώ, έπαθα σοκ. Το ίδιο έπαθαν και τα παιδιά μου και κυρίως η κόρη μου που πήγε να… πεθάνει όταν ο καθηγητής βγήκε από το χειρουργείο και τους ανακοίνωσε ότι έχω καρκίνο», έλεγε και συνέχιζε:

«Έχω χάσει δέκα κιλά επειδή ο οργανισμός μου υπέστη σοκ, το οποίο οφείλεται στο γεγονός ότι δεν εκδηλώθηκα με κλάματα και φωνές σε όλο αυτό που πέρασα. Εγώ καθόμουν σαν άγαλμα και παρακολουθούσα ψυχρά όσα συνέβαιναν γύρω μου. Κι αυτό γιατί δεν ήθελα να ανησυχήσω τα παιδιά μου και όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα που νοιάστηκαν για μένα».

Κλείνοντας την συνέντευξη η τραγουδίστρια έστελνε το μήνυμά της σε όσους καπνίζουν, με τα λόγια του γιατρού της:

«Εγώ δεν είμαι φανατικός αντικαπνιστής, αλλά αυτό που έχεις στο λαιμό σου, είναι καθαρά από το τσιγάρο»!