Ο Κλιντ Ίστγουντ παραδέχτηκε ότι δεν ήξερε πολλά από τεχνικές ανάνηψης, (φιλί της ζωής, μαλάξεις, κτλ), αλλά όταν βρέθηκε στην ανάγκη λειτούργησαν τα αντανακλαστικά του Dirty Harry και κατάφερε να σώσει έναν φίλο του που πνιγόταν επειδή… στραβοκατάπιε μια μπουκιά τυρί!

Το περιστατικό συνέβη στο Monterey της Καλιφόρνια, όπου ο Κλιντ Ίστγουντ έπαιρνε μέρος σε ένα τουρνουά γκολφ, όταν είδε τον διοργανωτή του τουρνούα και φίλο τους Στίβεν Τζον να πνίγεται και να μη μπορεί να αναπνεύσει.

«Είδα στα μάτια του το πανικόβλητο βλέμμα του ανθρώπου που βλέπει όλη του τη ζωή να περνά μπροστά από τα μάτια του» δήλωσε ο Ίστγουντ σε τοπική εφημερίδα, «η κατάσταση μου φάνηκε δύσκολη».

Με την αδρεναλίνη στο φουλ ο 83χρονος ηθοποιός αγκάλιασε τον άντρα που ζύγιζε 105 κιλά και τον σήκωσε τρεις φορές στον αέρα. Κατάφερε έτσι να τον κάνει να φτύσει τη μπουκιά που τον είχε πνίξει και να αναπνεύσει ελεύθερα.

Αν και τα χρόνια έχουν περάσει, ο «επιθεωρητής Κάλαχαν» απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει αυτούς που κινδυνεύουν!

Το παρ’ ολίγον θύμα, χρωστά την ζωή του στον Κλιντ Ίστγουντ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις