Μια συμβολική κίνηση που έγινε μόδα σε πολλές πόλεις του κόσμου, εισήγαγαν στην Ελλάδα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου. Πρόκειται για τα love locks, τα «λουκέτα της αγάπης», μια ιδέα που έχει την καταγωγή της σε μια πονεμένη ιστορία αγάπης που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον.

Η πρώτη εμφάνιση των «λουκέτων της αγάπης» έγινε στην γέφυρα Most Ljubavi (Γέφυρα της Αγάπης) στην πόλη Vrnjačka Banja της σημερινής Σερβίας. Εκεί, λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η δασκάλα Νάντα ερωτεύτηκε έναν αξιωματικό που λεγόταν Ρέλζα. Αρραβωνιάστηκαν, αλλά ο Ρέλζα πήγε για να πολεμήσει στην Ελλάδα και εκεί ερωτεύτηκε μια Κερκυραία.

Η Νάντα δεν συνήλθε ποτέ από την ερωτική της απογοήτευση και πέθανε λίγο μετά. Οι άλλες κοπέλες της Vrnjačka Banja, για να προστατεύσουν τους δικούς τους έρωτες, άρχισαν να γράφουν τα ονόματά τους και τα ονόματα των αγαπημένων τους στην γέφυρα όπου συναντιόταν ο Ρέλζα με τη Νάντα και να πετούν τα κλειδιά στον ποταμό.

Έκτοτε η ιδέα έχει γίνει μόδα σε πολλές πόλεις του κόσμου. Μία παρέα λοιπόν, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου, «κλείδωσαν» την αγάπη στη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου, μια από τις πιο γνώστες και ιστορικές γέφυρες της Ελλάδας.

Οι τολμηροί που πιστεύουν στο «για πάντα» ή το εύχονται, κρεμάνε κλειδαριές με χαραγμένα τα αρχικά τους, σε σχήμα καρδιάς, με μηνύματα, ημερομηνίες, ευχές και κορδελάκια και πετάνε συμβολικά κάπου το κλειδί για να μην ξεκλειδώσει η αγάπη τους.

Ο θεσμός αυτός όπου εφαρμόστηκε εξελίχθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα να γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών.

Στόχος είναι ο Ισθμός θα γίνει ένα ρομαντικό σημείο συνάντησης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την αύξηση της επισκεψιμότητας της γέφυρας με την προσέλκυση περισσότερων τουριστών, που συνεπάγεται φυσικά την τόνωση της τοπικής οικονομίας της περιοχής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις