Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι πήρε επίσημα διαζύγιο από τη δεύτερη σύζυγό του Βερόνικα Λάριο, όπως μετέδωσαν σήμερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Δικαστήριο της πόλης Μόντσα, κοντά στο Μιλάνο, εξέδωσε σήμερα το επίσημο διαζύγιο του 77χρονου συντηρητικού πολιτικού από την 57χρονη πρώην ηθοποιό.

Οι δικαστές έλαβαν μια πρώτη απόφαση με την οποία αναγνωρίζουν και επίσημα τη λύση του γάμου του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης από τη δεύτερη σύζυγό του. Ανέβαλαν πάντως τη λήψη μιας τελεσίδικης απόφασης όσον αφορά το ύψος της διατροφής που οφείλει να καταβάλλει ο Μπερλουσκόνι στη Λάριο.

Μια προσωρινή απόφαση που είχαν λάβει τον Οκτώβριο προέβλεπε τη χορήγηση διατροφής που θα ανερχόταν σε 3 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως. Έπειτα από ένσταση των συνηγόρων του Μπερλουσκόνι, το ποσό μειώθηκε στο 1,4 εκατομμύριο ευρώ.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που αναδείχθηκε σε πανίσχυρο ηγέτη της κεντροδεξιάς είναι σήμερα αρραβωνιασμένος με την 28χρονη Φραντσέσκα Πασκάλε. Τα τελευταία χρόνια ενεπλάκη σε μια σειρά (-)ουαλικών σκανδάλων και υποθέσεων διαφθοράς, ενώ πέρυσι καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη για την αποπλάνηση μιας ανήλικης χορεύτριας. Ο Μπερλουσκόνι αρνείται τις κατηγορίες για αυτή την υπόθεση κι έχει ασκήσει έφεση.

Η Λάριο είχε ζητήσει διαζύγιο από τον Μπερλουσκόνι το 2009, όταν μια εφημερίδα αποκάλυψε πως ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε συμμετάσχει στο πάρτι γενεθλίων μιας 18χρονης που τον αποκαλούσε «μπαμπάκα».

Ο Μπερλουσκόνι και η Λάριο έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά από το 1984 ως το 1988. Ο γάμος τους είχε τελεστεί το 1990. Ο συντηρητικός πολιτικός έχει ακόμα δύο μεγαλύτερα παιδιά από την πρώτη του γυναίκα, την Κάρλα Ελβίρα Ντελ’ Όλιο, που είναι σήμερα στελέχη της Mediaset, της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης της Ιταλίας η οποία ανήκει στον ίδιο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις