Σε ένα σπαρακτικό και εκτενές ποστ που ανάρτησε στο προσωπικό της μπλογκ janefonda.com με τίτλο «Crying», η διάσημη 76χρονη ηθοποιός Τζέην Φόντα κάνει έναν απολογισμό ζωής και μοιράζεται τις σκέψεις της, για τη ζωή, τον χρόνο και τον θάνατο, με όλο τον κόσμο.

«Σκεφτόμουν πρόσφατα πώς γίνεται και τα δάκρυα έρχονται τόσο πιο εύκολα στην επιφάνεια πια. Και κατάλαβα ότι έχει να κάνει με την ηλικία. Έχω συνειδητοποιήσει τόσο υπέροχα την έννοια του χρόνου, αλλά και πόσο λίγος καιρός μου απομένει, πόσο πολύς είναι πίσω μου και όλα έχουν γίνει τόσο πολύτιμα» γράφει η 76χρονη σταρ, τονίζοντας ότι μεγαλώνοντας έμαθε να εκτιμά ακόμη και τα μικρότερα πράγματα.

«Ίσως γιατί τώρα δίνω μεγαλύτερη σημασία» εξηγεί.

«Πήγα χθες στο σπίτι μιας φίλης που δεν την είχα δει από τότε που ήταν έγκυος. Όταν αντίκρισα το όμορφο και λαμπερό πρόσωπό της άρχισα να κλαίω. Όταν άκουσα τα λόγια που είπε η μητέρα της για το πως πρέπει να μεγαλώνει ένα παιδί ώστε να είναι ευτυχισμένο και συνειδητοποιημένο, άρχισα πάλι να κλαίω. Δεν έκλαιγα γιατί ήθελα να επιστρέψω στη δική μου παιδική ηλικία και να ξαναδώ τα πράγματα με περισσότερη σοφία, ήταν γιατί τα λόγια της με συγκίνησαν…» αρχίζει το κείμενό της η Φόντα.

«Ίσως επειδή γερνά η καρδιά μου να είναι πιο ανοικτή, σαν ένα δίχτυ που πιάνει πια μόνο τα σημαντικά πράγματα στη ζωή
» καταλήγει…