Ένα προσωπικό και αρκετά τολμηρό γράμμα του Έρνεστ Χεμινγουέι προς την Μάρλεν Ντίτριχ βγαίνει σε πλειστηριασμό και αναμένεται να βρει αγοραστή για περίπου 50.000 δολάρια.

Ο συγγραφέας γνώρισε την Ντίτριχ το 1934, σε ένα Γαλλικό υπερωκεάνειο, και παρ’ όλο που η σχέση τους έμεινε πλατωνική αλληλογραφούσαν για περίπου τριάντα χρόνια.

Στο δισέλιδο γράμμα που τα εγγόνια της ηθοποιού εκποιούν μαζί με άλλα προσωπικά της αντικείμενα τον επόμενο μήνα, ο Χεμινγουέι, που ήταν παντρεμένος με την Πωλίν Φάιφερ, απευθύνεται στην ντίβα ως «Λατρευτή μου Γερμαναρού» και υπογράφει «σε αγαπώ όπως πάντα».

Παρακάτω λέει ότι την φαντάζεται «γυμνή και μεθυσμένη πάνω στη θεατρική σκηνή» και φαντασιώνεται ότι «σε πλησιάζω από πίσω και βγάζω βιαστικά το κουστούμι μου αποκαλύπτοντας ένα κορμί αντάξιο του Μπαρτ Λάνκαστερ».

Σε άλλο τόνο, της γράφει για την απογοήτευσή του από την κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας του «Ο Γέρος και η Θάλασσα».

Αν και την περνούσε μόνο τρία χρόνια ο Χεμινγουέι συχνά αποκαλούσε την Μάρλεν Ντίτριχ «παιδί μου», ενώ και αυτή τον έλεγε «μπαμπά».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις