Το γαλλικό κρατικό κανάλι FRANCE 4 μετέδωσε χθες το βράδυ μια εννιάωρη εκπομπή με τίτλο «Tokyo Reverse» (Ανάποδο Τόκιο) που έδειχνε έναν άνθρωπο να περπατά στους δρόμους του Τόκιο. Και τίποτε άλλο, αυτή ήταν η εκπομπή.

Αλλά όσοι την είδαν πραγματικά «κόλλησαν» γιατί όλοι στην πολυσύχναστη πόλη, εκτός από τον «πρωταγωνιστή» της εκπομπής, φαίνονταν να περπατούν… ανάποδα!

Στην πραγματικότητα είναι ο 28χρονος Λουντοβίκ Ζουιλί που περπατά ανάποδα όλες τις ώρες που κράτησαν τα γυρίσματα – και ήταν πολύ παραπάνω από εννιά – και η ταινία προβάλλεται ανάποδα μέσα στον χρόνο!

Για να φαίνονται μάλιστα οι κινήσεις του φυσικές στην προβολή της εκπομπής ο Ζουιλί συνεργάστηκε με χορογράφο, που του έμαθε τα μυστικά της ανάποδης κίνησης, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος της Le Monde Βερονίκ Λορέλ στο μπλογκ της.

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής και θα… κολλήσετε!

Εκπομπές τέτοιου είδους εντάσσονται στην κατηγορία «Slow TV» που είναι δημοφιλής τελευταία. Πρόκειται για τηλεοπτικές εκπομπές που δείχνουν ένα καθημερινό γεγονός στην διάρκειά του μέσα στον χρόνο. Στη Νορβηγία, η μισή χώρα παρακολούθησε τον περίπλου ενός φέρι μποτ στα φιόρντ της χώρας σε φυσικό χρόνο, μια εκπομπή που κράτησε… έξη ολόκληρες ημέρες!

Άλλα θέματα της Slow TV που έχουν προβληθεί είναι ένα αναμμένο τζάκι και μια κυρία που πλέκει, και πλέκει, και πλέκει…

Οι φίλοι του είδους λεν ότι έτσι παρακολουθούν λεπτομέρειες που συνήθως χάνονται στην «κανονική» τηλεόραση που εστιάζει στην ταχύτητα και την γρήγορη εναλλαγή εικόνων. Και λεπτομέρειες όπως ένας χαμένος πόντος στο πλέξιμο φαίνεται ότι είναι σημαντικές για την εξέλιξη της «υπόθεσης» μιας εκπομπής SLOW TV.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις