Το ντουέτο Lewis – Macklemore είναι πολύ δημοφιλές στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, με κορύφωμα της καριέρας τους την πρόσφατη βράβευσή τους με βραβείο Grammy.

O Ryan Lewis συγκίνησε τους φίλους του αποκαλύπτοντας ότι η μητέρα του πάσχει από AIDS εδώ και 30 χρόνια και ξεκίνησε καμπάνια μέσω Ίντερνετ προκειμένου να βοηθήσει κι άλλους ασθενείς!

«Το 1984 η μητέρα μου έφερε στον κόσμο την αδερφή μου, Teresa. Λόγω επιπλοκών στον τοκετό, χρειάστηκε μετάγγιση αίματος και τότε ήταν που το μολυσμένο με HIV αίμα του πατέρα μου μπήκε στο σώμα της», αποκάλυψε ο Ryan Lewis.

O νεαρός τραγουδιστής γνωστοποίησε την ασθένεια της μητέρας του «ανεβάζοντας» μία φωτογραφία τους στο Twitter και ανακοινώνοντας την δημιουργία ενός φιλανθρωπικού οργανισμού, με το όνομα «30/30 Project», που στόχο έχει την συγκέντρωση χρημάτων για όσους πάσχουν από AIDS.

«Όταν διαγνώσθηκε με τον ιό, οι γιατροί της είπαν ότι έχει 5 χρόνια ζωής, ενώ είχε ήδη γεννήσει την άλλη μου αδερφή, Laura και εμένα. Τόσο εγώ, όσο και η αδερφή μου, είχαμε 25% πιθανότητες να γεννηθούμε με τον HIV, ωστόσο, είμασταν υπερβολικά τυχεροί. Χάρη στην ιατρική και την φροντίδα των γιατρών, η μητέρα μου έζησε, παρά τις αρχικές προβλέψεις», δήλωσε ο Lewis.

Στόχος του «30/30 Project» είναι να συγκεντρώσει περίπου 80.000 ευρώ προκειμένου να κατασκευαστεί κλινική για όσους πάσχουν από AIDS στο Μαλάουι, αλλά και παρόμοια κέντρα σε περιοχές της Κένυα. Το κοινό, πάντως, όχι μόνο συγκινήθηκε από την αποκάλυψη του μουσικού, αλλά και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του: μέσα σε ένα 24ωρο, οι δωρεές από όλο τον κόσμο ξεπέρασαν τις 21.000 ευρώ!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις