Δύο δίδυμες αδερφές από τη Βρετανία χωρίστηκαν λίγο μετά τη γέννησή τους πριν από 78 χρόνια και την Πρωτομαγιά συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη ζωή τους, κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ επανένωσης διδύμων!

Η Αν Χαντ ξεκίνησε από την Αγγλία και η Ελίζαμπεθ Χάμελ από το Ορεγκον των ΗΠΑ για να βρεθούν στην Καλιφόρνια. «Νιώθω σαν να γνωρίζω την Λιζ όλη μου τη ζωή» λέει η Αν, η οποία μέχρι πέρυσι αγνοούσε το γεγονός ότι είχε μια αδερφή και μάλιστα δίδυμη. «Ηρθα εδώ», λέει η Αν, «για να αγκαλιάσω τη Λιζ. Νιώθω να πετάω στα σύννεφα»!

Η μητέρα τους, λεγόταν Αλις Λαμπ και εργαζόταν σαν καμαριέρα. Ο πατέρας τους, τον οποίο δεν γνώρισαν ποτέ, ήταν στρατιώτης και παράτησε την μητέρα τους μόλις πληροφορήθηκε την εγκυμοσύνη της.

Το να είσαι ανύπαντρη μητέρα και μάλιστα φτωχή εκείνη την εποχή ήταν εξαιρετικά δύσκολο και μη αποδεκτό κοινωνικά. Για αυτόν τον λόγο η 33χρονη Αλις, αποφάσισε να αφήσει τα μωρά της σε ίδρυμα για υιοθεσία.

Η Ελίζαμπεθ, όμως, γεννήθηκε με ελαφρά κύφωση, γεγονός που έκανε αδύνατη την υιοθεσία της. Έτσι, η μητέρα τους αποφάσισε να την κρατήσει. Έπειτα από 13 χρόνια, παντρεύτηκε στο Λονδίνο με έναν άντρα ο οποίος είχε ήδη έναν γιο από προηγούμενο γάμο.

Η Αν υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι που δεν είχε δικά του παιδιά στο Αλντερσοτ, όταν ήταν πέντε μηνών. Στην τρυφερή ηλικία των 14 χρόνων, έμαθε από μια θεία της ότι ήταν υιοθετημένη, αλλά δεν είχε ιδέα ότι είχε μια δίδυμη αδελφή.

Από την άλλη πλευρά η Ελίζαμπεθ γνώριζε για την ύπαρξη της αδελφής της. Έκανε κάποιες προσπάθειες να τη βρει, αλλά χωρίς επιτυχία. Οι δυο αδελφές βρέθηκαν χάρη στις προσπάθειες της Αν, η οποία στο μεταξύ είχε παντρευτεί και είχε αποκτήσει δικά της παιδιά και εγγόνια. Το 2001 πέθανε η θετή της μητέρα, οπότε άρχισε να ψάχνει, χωρίς να νιώθει τύψεις, τα ίχνη της βιολογικής της μητέρας. Μετά από πολλές έρευνες εντόπισε τον γιο του συζύγου της μητέρας της, ο οποίος της αποκάλυψε ότι είχε μια αδελφή.

Τον περασμένο μήνα, η Ελίζαμπεθ, η οποία ήταν παντρεμένη με έναν Αμερικάνο και ζούσε στο Ορεγκον των ΗΠΑ, έλαβε ένα e-mail από μια γυναίκα στην Αγγλία η οποία της έγραφε ότι έψαχνε τους συγγενείς της και κατάλαβε ότι αυτή η γυναίκα ήταν η χαμένη της αδελφή.

Λίγη ώρα αργότερα μίλησαν στο τηλέφωνο κανόνισαν την… πρώτη τους συνάντηση! Οι δυο «χαμένες από κούνια» αδελφές συναντήθηκαν την 1η Μαΐου στο Φούλερτον, κοντά στο Λος Αντζελες, στο γραφείο μιας ψυχολόγου που ερευνά τις συμπεριφορές των διδύμων.

Η ψυχολόγος Σίγκαλ αναφέρει ότι έχει παρατηρήσει πως τα δίδυμα αδέλφια που μεγάλωσαν χωριστά, τείνουν να αναπτύσσουν παρόμοιες συμπεριφορές και πορείες ζωής, γεγονός που σημαίνει ότι κάποια στοιχεία της προσωπικότητας είναι καταγεγραμμένα στο DNA μας.

Οι Αν και η Ελίζαμπεθ ήλθαν να επιβεβαιώσουν την θεωρία της ψυχολόγου μιας και έχουν πολλά κοινά. Και οι δυο παντρεύτηκαν σε κοντινή ηλικία, η μία στα 25 και η άλλη στα 28. Συμπτωματικά, παντρεύτηκαν και οι δύο με άντρες που τους έλεγαν Τζιμ! Σήμερα είναι και οι δύο χήρες και γιαγιάδες. Εκτός του ότι μοιάζουν πολύ εμφανισιακά, είναι και οι δύο βαθιά θρησκευόμενες και προσεύχονται συχνά. Τους αρέσουν τα ίδια κοσμήματα και κάνουν και οι δύο τις ίδιες γκριμάτσες όταν ποζάρουν στο φακό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις