Σάπια κρέατα, περιττώματα ποντικών, σφαχτά με μούχλα, βρώμικα χασαπομάχαιρα και λιγδωμένες συσκευασίες βρήκε η υγειονομική υπηρεσία του Λονδίνου στο «γκουρμέ» χασάπικο Barbecoa του πασίγνωστου σεφ Τζέιμι Όλιβερ, το οποίο τροφοδοτούσε και το πανάκριβό εστιατόριο του που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο.

Σύμφωνα με τους Times, το υγειονομικό έκανε έλεγχο τον περασμένο Ιανουάριο και έδωσε μόνο ένα αστέρι (στα πέντε) στο κρεοπωλείο, κάνοντας του αυστηρές συστάσεις συμμόρφωσης. Μάλιστα, κάποια φιλέτα κοτόπουλου βρέθηκαν να έχουν βγει από την αρχική τους συσκευασία και να έχουν συσκευαστεί εκ νέου με ημερομηνία λήξης μία εβδομάδα αργότερα!

Το σκάνδαλο έγινε γνωστό μόλις τώρα και αφού είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Όλιβερ ότι κλείνει «οικειοθελώς» το κατάστημά του για 24 ώρες προκειμένου να προβεί σε «απαραίτητες βελτιώσεις». Ο ίδιος ισχυρίζεται σε δελτίο τύπου: «Ανοίξαμε εκ νέου ύστερα από 24 ώρες και ο νέος έλεγχος του υγειονομικού βρήκε τα πάντα εντάξει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις