Η Χίλαρι Κλίντον επιβεβαίωσε σήμερα ότι έχει «προχωρήσει» και ότι θέλει να «κοιτά προς το μέλλον» περισσότερο παρά να μένει προσκολλημένη στο σκάνδαλο Μόνικα Λουίνσκι που είχε αμαυρώσει τη δεύτερη θητεία του συζύγου της Μπιλ Κλίντον, στην προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

«Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος πρέπει να κοιτά προς το μέλλον» δήλωσε η Κλίντον σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People, στις πρώτες δηλώσεις της για το σκάνδαλο Λουίνσκι από τότε που η άλλοτε ασκούμενη στο Λευκό Οίκο είχε γράψει ένα άρθρο στο περιοδικό Vanity Fair στις αρχές Μαΐου.

Σε ερώτημα που της τέθηκε για το γεγονός ότι είχε χαρακτηρίσει τη Μόνικα Λουίνσκι «παρανοϊκή νάρκισσο» η Χίλαρι Κλίντον απέφυγε να απαντήσει: «Δεν θα προβώ σε σχόλια για αυτό συνέβη ή δε συνέβη».

Επιπλέον η Χίλαρι Κλίντον είπε ότι δεν έχει πάρει καμία απόφαση σχετικά με το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Σύντομα θα γίνω γιαγιά, πρόκειται για μια εκπληκτική χαρά και θέλω να απολαύσω αυτή τη στιγμή» υπογράμμισε καθώς η κόρη της Τσέλσι ανακοίνωσε ότι θα φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί το φθινόπωρο. «Την ίδια ώρα ανησυχώ αντικρίζοντας αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας και στον κόσμο. Τις επόμενες ημέρες θα συλλογιστώ κυρίως το ρόλο που θα θέλω να παίξω».

Η συνέντευξη στο περιοδικό People είναι η πρώτη από τις πολλές που έχει συμφωνήσει να παραχωρήσει με αφορμή τη δημοσίευση του βιβλίου της Hard Choices την επόμενη Τρίτη.

Σε αυτήν τη συνέντευξη η πρώην υπουργός Εξωτερικών περιέγραψε τι έκανε από τότε που έφυγε από το υπουργείο.

Ανέφερε ότι έκανε γιόγκα και άρχισε κολύμβηση. Δεν έχανε επίσης ευκαιρία να παρακολουθεί τη σειρά House of Cards που καταγράφει την αδίστακτη πολιτική σκηνή της Ουάσιγκτον.