Με έναν πρωτότυπο τρόπο γιόρτασε τα 90α γενέθλιά του ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος: κάνοντας ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο.

Η ελεύθερη πτώση πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στην πολιτεία Μέιν, ενώ τον Μπους συνόδευσε στο άλμα και μια ομάδα βετεράνων του αμερικανικού στρατού.

«Είναι μια υπέροχη ημέρα στο Μέιν, αρκετά καλή για άλμα με αλεξίπτωτο», είπε πριν πέσει ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος έχει γιορτάσει αρκετές φορές τα γενέθλιά του με τον ίδιο τρόπο.

Σύμφωνα με το Associated Press ο τ. πρόεδρος «προσγειώθηκε ομαλά», σε απόσταση όμως από εκεί που τον περίμεναν φωτογράφοι και δημοσιογράφοι. Στο έδαφος τον υποδέχθηκε με ένα φιλί η σύζυγός του Μπάρμπαρα και με μια αγκαλιά ο Τζορτζ Μπους ο νεώτερος.

Το 2009, όταν είχε κάνει ελεύθερη πτώση για τα 85α γενέθλιά του, ο γιος του, Τζορτζ Μπους ο νεότερος και τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε πει: «Νομίζω ότι είναι τρελός που θα πηδήξει».

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος είχε κάνει την πρώτη του πτώση 70 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις