Ένας από τους βασικούς υπόπτους στην υπόθεση διαφθοράς που θα μπορούσε να καταλήξει στην παραπομπή σε δίκη της αδελφής του βασιλιά της Ισπανίας, της Κριστίνα και του συζύγου της, του Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, κατέθεσε εναντίον του τελευταίου, σύμφωνα με ένα έγγραφο που ήρθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Μάρκο-Αντόνιο Τεχέιρο, που εμπλέκεται στην υπόθεση, υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα Πέδρο Όρατς ότι εκδίδονταν τιμολόγια “που δεν ανταποκρίνονταν στις υπηρεσίες που παρείχε στην πραγματικότητα” το ινστιτούτο Noos, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του οποίου πρόεδρος ήταν ο Ουρντανγκαρίν από το 2003 μέχρι το 2006.

“Η εισαγγελία κατέληξε σε συμφωνία μαζί του (σ.σ. με τον Τεχέιρο). Η ποινή του θα είναι μειωμένη” σε αντάλλαγμα για τη συνεργασία του με τις αρχές, ανέφερε μια δικαστική πηγή. Ο Μάρκο-Αντόνιο Τεχέιρο ήταν λογιστής στο Noos μέχρι το 2008.

Ο εισαγγελέας Πέδρο Όρατς, του Δικαστηρίου της Πάλμα δε Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες Νήσους, υπέβαλε σήμερα τη γραπτή κατάθεση του μάρτυρα στον δικαστή Χοσέ Κάστρο ο οποίος ολοκλήρωσε στις 25 Ιουνίου την προκαταρκτική ανάκριση που διενεργούσε επί τέσσερα χρόνια για την υπόθεση του Noos.

Η αδελφή του βασιλιά Φίλιππου, η 49χρονη Κριστίνα, υπέβαλε την Τετάρτη προσφυγή κατά της δίωξης που της ασκήθηκε για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Στην έγγραφη ένορκη κατάθεσή του, που δόθηκε την Τρίτη και στάλθηκε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εισαγγελέα, ο Τεχέιρο υποστηρίζει ότι αναφορικά με δύο συνέδρια που οργανώθηκαν στις Βαλεαρίδες και τη Βαλένθια, το πραγματικό κόστος ήταν “αισθητά μικρότερο από το ποσό” που έλαβε το ινστιτούτο από τους δημόσιους οργανισμούς. Τα τιμολόγια που εκδόθηκαν “δεν ανταποκρίνονταν στις υπηρεσίες που προσφέρθηκαν πραγματικά (από το Noos) αλλά ήταν το μέσο ώστε οι κύριοι Τόρες (σ.σ. προφανώς αναφέρεται στον έτερο διευθυντή του Noos Ντιέγκο Τόρες) και Ουρντανγκαρίν να μεταφέρουν τα κέρδη του Noos στις επιχειρήσεις τους”, υποστηρίζει ο πρώην λογιστής.

Ο Τεχέιρο υπογραμμίζει τον κεντρικό ρόλο, τον “απόλυτο έλεγχο” που είχαν οι δύο συνεταίροι, όμως δεν κάνει καμία αναφορά στην πριγκίπισσα Κριστίνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις