Σάλος έχει προκληθεί στην Ελβετία μετά από το ξεκίνημα μία διαφημιστικής εκστρατείας που γέμισε τους δρόμους της χώρας με αφίσες που απεικονίζουν ετεροφυλόφιλα και ομοφυλόφιλα ζευγάρια που κάνουν (-) σε διάφορες στάσεις.

Η εκστρατεία έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον ιό του AIDS και την ασφαλή (-)ουαλική συνεύρεση.

Ωστόσο, πάμπολλες οργανώσεις που συσχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και οργανώσεις Ελβετών πολιτών διαμαρτύρονται για την εκστρατεία και το γυμνό που έχει γεμίσει τους δρόμους της χώρας.

Στη σκιά των έντονων διαμαρτυριών και των πάμπολλων καταγγελιών, οι ελβετικές υγειονομικές Αρχές που πήραν την πρωτοβουλία για την εκστρατεία Love Life, έσπευσαν να διευκρινίσουν πως σκοπός τους είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τα (-)ουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και μόνο.

Όπως επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι υγειονομικές αρχές της χώρας είχαν την ιδέα να κάνουν εκστρατεία υπαίθριας επικοινωνίας με αληθινά ζευγάρια, ετεροφυλόφιλα αλλά και ομοφυλόφιλα, προκειμένου να αγγίξουν όλους τους πολίτες, οι (-)ουαλικές προτιμήσεις των οποίων ποικίλλουν.

Παρόλο που η Ελβετία είναι μία φιλελεύθερη χώρα χωρίς ταμπού, πολλοί υποστηρίζουν πως δεν είναι σωστό αυτές οι αφίσες να βρίσκονται στο δρόμο και να τις βλέπουν ακόμα και παιδιά.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Liberation, στην διαφημιστική καμπάνια δήλωσαν συμμετοχή 300 πολίτες, άνδρες και γυναίκες αλλά τελικά επιλέχτηκαν πέντε ζευγάρια ηλικίας 20 έως 52 ετών. Τα κριτήρια επιλογής ήταν πολλά, από την εξωτερική εμφάνιση μέχρι την άνεση που είχαν οι συμμετέχοντες στο φακό και βεβαίως η (-)ουαλική προτίμηση, καθώς έπρεπε να καλύπτονται όλα τα γούστα.

Ο βασικός σκοπός των υγειονομικών αρχών ήταν να αφυπνισθούν οι πολίτες όλων των ηλικιών και των (-)ουαλικών προτιμήσεων για τους κινδύνους που καραδοκούν από τον έρωτα χωρίς προφυλακτικό.

Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασθένεια του AIDS αλλά γίνεται και αναφορά σε όλα τα (-)ουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ο σκοπός δεν ξέρουμε κατά πόσον επετεύχθη αλλά το σίγουρο είναι πως πολλοί έμαθαν για την εκστρατεία λόγω των προκλητικών αφισών.