Επιδρομή αρουραίων στο Λούβρο με τους Παριζιάνους και τους τουρίστες που επισκέπτονται το διάσημο μουσείο να αναρτούν στα social media φωτογραφίες με τα τρωκτικά να… κάνουν πάρτι.

Το παράξενο είναι ότι, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, υπάρχουν κάποιοι από τους επισκέπτες που δεν νιώθουν να ενοχλούνται από το θέαμα καθώς πιστεύουν ότι είναι “στημένο” για να τους τραβήξει την προσοχή κι ότι εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ξενάγησης που αναβιώνει την ταινία της Ντίσνεϊ “Ratatouille”!

Ωστόσο, οι περισσότεροι που κάθονται στα παρακείμενα των Κήπων του Λούβρου καφέ, τρώγοντας μπαγκέτα με πατέ ή κρουασάν και πίνοντας γαλλικό κρασί ή σαμπάνια, εκφράζουν την δυσφορία τους για την «επέλαση» των τρωκτικών σε ένα από τα πιο διάσημα ιστορικά αξιοθέατα του κόσμου.

“Είναι αηδιαστικό και όχι αυτό που θα περίμενε κανείς”, σχολιάζει στο Twitter επισκέπτης από το Μπέρμινγχαμ της Βρετανίας και προσθέτει: “Εγώ πάντως δεν θα έτρωγα εκεί το φαγητό μου”.

Οι κήποι στο Λούβρου είναι παράδεισος για τα τρωκτικά καθώς τους εξασφαλίζουν πρόσβαση σε νερό και φαγητό από τα αποφάγια όσων κάνουν πικνικ πάνω στο γρασίδι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Le Parisien”, μέχρι τώρα, οι δημοτικές αρχές είχαν τον έλεγχο της κατάστασης στους “Κήπους του Κεραμεικού” (Κήποι του Λούβρου), αφού είχαν καταφέρει να κρατούν τα τρωκτικά μακριά από τους ανθρώπους, ωστόσο, οι επικεφαλής του μουσείου έφτασαν πλέον στο σημείο να ζητήσουν την βοήθεια ιδιωτικής εταιρείας για να βάλουν φρένο στο πρόβλημα που αναμένεται να πλήξει τα έσοδα του μουσείου από τις πωλήσεις εισιτηρίων, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις