Η τραγουδίστρια Marianne Faithfull υποδεικνυει τον τέως εραστή της Jean de Breteuil ως υπαίτιο για τον θάνατο του Τζιμ Μόρισον, εμβληματικό τραγουδιστή των Doors.

Οι φήμες ότι ο έμπορος ναρκωτικών de Breteuil ευθυνόταν για τον θάνατο του Μόρισον, έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά τίποτε δεν έχει αποδειχτεί από το 1971, όταν ο τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός στη μπανιέρα του διαμερίσματός του, στο Παρίσι. Ο Τζιμ Μόρισον ήταν τότε μόλις 27 χρονών.

Μια ιατρική έκθεση αναφέρει ως αιτία θανάτου καρδιακή ανεπάρκεια που προκλήθηκε από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Δεν διενεργήθηκε όμως αυτοψία, καθώς η γαλλική αστυνομία δεν θεώρησε ότι υπήρχαν υποψίες για εγκληματική ενέργεια, κάτι που έχει δώσει λαβή σε ποικίλες θεωρίες συνωμοσίας.

Τις φήμες επιβεβαιώνει τώρα η Marianne Faithfull που έμενε τότε μαζί με τον Jean de Breteuil, που ήταν γνωστός ως προμηθευτής ηρωίνης στους παρισινούς κύκλους του θεάματος. «Ήξερα ότι κάτι κακό θα γινόταν» λέει η τραγουδίστρια και ηθοποιός στην βρετανική εφημερίδα Independent «και έτσι πήρα μερικά υπνωτικά για να… μην είμαι εκεί. Ο Jean επισκέφθηκε το Μόρισον και η ηρωίνη ήταν πολύ καθαρή και τον σκότωσε. Ήταν σίγουρα ατύχημα, αλλά λίγη σημασία έχει πια, όσοι εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία έχουν πεθάνει, εκτός από μένα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις