Τη ζωή του έχασε ένας σεφ στη νότια Κίνα, όταν επιχείρησε να τεμαχίσει μια ήδη νεκρή κόμπρα, κατά τη διάρκεια παρασκευής ενός ιδιαίτερου πιάτου.

Το κεφάλι του ερπετού δάγκωσε στο χέρι τον σεφ 20 λεπτά μετά τη θανάτωσή του, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

O Peng Fan από την επαρχία Guangdong ετοίμαζε σούπα από κόμπρα, ένα πιάτο που θεωρείται πολύ ξεχωριστό στην περιοχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κεφάλι της κόμπρας τον δάγκωσε στο χέρι, όταν εκείνος πήγε να το πετάξει στον κάδο. Ήταν καθαρά μια αντανακλαστική κίνηση των μυών του κεφαλιού του φιδιού, που όμως απέβη μοιραία για τον σεφ. «Μετά τον αποκεφαλισμό σταματούν οι βασικές οργανικές λειτουργίες, όμως υπάρχουν ακόμη αντανακλαστικές κινήσεις» εξήγησε ο ειδικός στα φίδια Yang Hong-chang, ο οποίος μελετά τις κόμπρες επί 40 χρόνια.

Ένας πελάτης του εστιατορίου στο οποίο εργαζόταν ο σεφ φέρεται να δήλωσε: «Ήμασταν στο εστιατόριο για τα γενέθλια της γυναίκας μου, όταν ξαφνικά σημειώθηκε μεγάλη φασαρία. Δε γνωρίζαμε τι είχε συμβεί, όμως ακούγαμε κραυγές από την κουζίνα. Κλήθηκε γιατρός στο εστιατόριο, όμως μέχρι να φτάσει η βοήθεια ο άνθρωπος είχε ήδη πεθάνει».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε, σχολιάζοντας το περιστατικό: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, όμως όλα δείχνουν ότι ήταν ατύχημα. Ο οργανισμός του θύματος δεν άντεξε στο δηλητήριο. Δε μπορούσε να γίνει τίποτα για να σωθεί. Μόνο το αντίδοτο θα μπορούσε να τον έχει σώσει, όμως οι διασώστες δεν πρόλαβαν να φτάσουν έγκαιρα. Είχε προετοιμάσει το φίδι ο ίδιος, όμως στάθηκε άτυχος. Ήταν ένα τραγικό δυστύχημα».

Το συγκεκριμένο είδος κόμπρας παράγει δηλητήριο που περιέχει νευροτοξίνη, η οποία παραλύει το αναπνευστικό σύστημα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις