Τον Δεκέμβριο ορίστηκε η ακρόαση της αίτησης διαζυγίου του Neil Young από την επί 36 χρόνια σύζυγό του Peggy Young και μουσικό του συνεργάτη.

Ο 68χρονος μουσικός κατέθεσε αίτηση διαζυγίου στις 29 Ιουλίου στο Σαν Ματέο της Καλιφόρνια, ενώ θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 12 Δεκεμβρίου.

Η Peggy υπήρξε η έμπνευση σε πολλά από τα τραγούδια του συζύγου της, όπως τα Unknown Legend, Once An Angel και Such A Woman.

Γνωρίστηκαν κοντά στο ράντσο του στην Καλιφόρνια ενώ εκείνη εργαζόταν ως σερβιτόρα. Του έκανε φωνητικά από τη δεκαετία του ’90, ενώ επίσης κυκλοφόρησε και τρία σόλο άλμπουμ από το 2007 και κάνει περιοδείες στις ΗΠΑ με τον Neil Young να τη συνοδεύει στην κιθάρα.

Εμπνευσμένοι από το πρόβλημα υγείας του γιου τους, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, ίδρυσαν το 1986 το Bridge School, όπου φοιτούν παιδιά με σοβαρές σωματικές βλάβες. Για την εύρυθμη λειτουργία του συγκεντρώνουν δωρεές και χορηγίες ετησίως με τη διοργάνωση φιλανθρωπικής συναυλίας.

Ο Neil πρόσφατα ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή του περιοδεία και τώρα αναμένεται να κάνει σόλο εμφανίσεις στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ενώ και η Peggy έκανε μία σύντομη περιοδεία σε αμερικανικά κλαμπ.

Επρόκειτο να εμφανιστούν και οι δύο σε φιλανθρωπική εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα στις 13 Σεπτεμβρίου, αλλά το όνομα της Peggy αφαιρέθηκε τελευταία στιγμή από τη λίστα καλλιτεχνών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις