Συνέχεια στην κόντρα του με το Μιχάλη Χατζηγιάννη, δίνει ο συνθέτης του τραγουδιού «Αύρα», Δημήτρης Παναγόπουλος.

Παρά την δικαστική απόφαση που τον δικαίωσε αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει αντιγραφή του αρχικού τετράμετρου στο κομμάτι «Κάτι λείπει», ο Παναγόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία λέει ότι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης του ζήτησε αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ, για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η πλήρης ανακοίνωση του Δημήτρη Παναγόπουλου:

«Στις αρχές του 2010, πληροφορήθηκα ότι ο κύριος Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει κυκλοφορήσει ένα καινούργιο τραγούδι µε τίτλο «Κάτι Λείπει» που η µελωδία του «θυµίζει» το γνωστό τραγούδι µου «Αύρα» σύµφωνα µε σχόλια φίλων και χρηστών του ∆ιαδiκτύου. Πράγµατι, βρήκα το κοµµάτι του κυρίου Χατζηγιάννη στο ∆ιαδίκτυο και διαπίστωσα έκπληκτος ότι το πρώτο τετράµετρο της στροφής (couple) του εν λόγω κοµµατιού του είναι ταυτόσηµο µε το αντίστοιχο της “Αύρας”.

Ήδη το τραγούδι του αυτό είχε κυκλοφορήσει ευρέως στο ∆ιαδίκτυο, σε CD µέσω εφηµερίδας, καθώς και σε ραδιοφωνικούς σταθµούς όπου διαφηµιζόταν ως “το νέο αριστούργηµα του Μιχάλη Χατζηγιάννη”.

Σε εξώδικη επιστολή µου, ο κ. Χατζηγιάννης απάντησε ότι δεν γνώριζε το τραγούδι µου(!).

Κατέθεσα Αγωγή εναντίον του για προσβολή του δικαιώµατός µου περί πνευµατικής ιδιοκτησίας, από σεβασµό στο έργο µου και στην αλήθεια. Τότε αυτός τις παραµονές της πρωτοβάθµιας δίκης απάντησε µε δική του αγωγή ζητώντας µου χρηµατική ικανοποίηση ενός εκατοµµυρίου ευρώ, επειδή δήθεν «τον συκοφάντησα»!!!

Αφού δικαιώθηκα πρωτοδίκως, τελικά η αγωγή µου κρίθηκε στην ουσία της και εκδικάσθηκε τελεσίδικα από το 18ο Τµήµα Πνευµατικής Ιδιοκτησίας του Τριµελούς Εφετείου Αθηνών, του οποίου η απόφαση εκδόθηκε προ ηµερών, αναγνωρίζοντας την προσβολή του δικαιώµατός µου πνευµατικής ιδιοκτησίας και καταδικάζοντας τον αντίδικο και σε χρηµατική αποζηµίωση λόγω ηθικής βλάβης.

Η δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών αποτελεί για µένα ηθική δικαίωση. Ελπίζω να δώσει λίγη δύναµη σε κάποιους ανθρώπους να υπερασπίζονται το δίκιο τους και να αποτρέψει κάποιους άλλους από συµπεριφορές που προσβάλλουν. Είναι σηµαντικό να προστατεύονται κάποιες θεµελιώδεις αξίες, όπως εν προκειµένω η πατρότητα ενός πνευµατικού έργου.

Ευχαριστώ τους φίλους-συναδέλφους µουσικούς, τραγουδοποιούς ∆ηµήτρη Μαρινάκη, Στάθη ∆ρογώση, Μάκη Αµπλιανίτη, ∆ηµήτρη Λάµπο, Κώστα Καραγιάννη και τον δηµοσιογράφο Αντώνη Μποσκοΐτη που πρόθυµα υπερασπίσθηκαν την Αλήθεια στο ∆ικαστήριο στις εποχές αδιαφορίας και απάθειας που ζούµε.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ και τον µουσικολόγο ∆ρ. Ιωάννη Φούλια που µε την επιστηµονική του ανάλυση τεκµηρίωσε µουσικολογικά αυτό που όλοι αντιλαµβανόµασταν. Εύχοµαι σε όλους µας, περισσότερη Αλήθεια και δικαιοσύνη στη ζωή µας και δύναµη για να τα υπερασπιζόµαστε!»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις