Παρά την τεράστια επιτυχία του ως μέσον κοινωνικής διείσδυσης το Facebook παραείναι λαϊκό και δημοκρατικό για κάποιους.

Και αναφερόμαστε σε ευκατάστατους γόνους «καλών» οικογενειών που μόλις ανέβαζαν φωτογραφίες από τα πολυτελή τους αυτοκίνητα, τα χλιδάτα σκάφη ή τα γκλαμουράτα ξενοδοχεία, εισέπρατταν τον φθόνο, την ειρωνεία και τα καυστικά σχόλια των απλών χρηστών.

Κάποιοι επιχειρηματίες λοιπόν, διαβλέποντας μια πραγματική ανάγκη και μια έλλειψη στην αγορά αποφάσισαν να λανσάρουν ένα πριβέ facebook που να απευθύνεται στους λίγους που θέλουν να «πουλήσουν μούρη» στους όμοιους τους, χωρίς τον φόβο της κοινωνικής κατακραυγής.

Εδώ και μερικές μέρες, από τις 16 Σεπτεμβρίου, αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για λίγους βρίσκεται στον αέρα, στην διεύθυνση Netropolitan.club.

Αν θελήσετε να το επισκεφθείτε πάντως θα δείτε μόνο μια φόρμα που σας γυρεύει όνομα χρήστη και password για να προχωρήσετε. Κάτι το συνηθισμένο για πολλά site, όμως για να αποκτήσει κάποιος password στο Netropolitan, πρέπει να «σκάσει» 9000 δολάρια και να πληρώνει 3000 δολάρια ετήσια συνδρομή!

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του δικτύου, Michelle Lawless, δήλωσε στους Los Angeles Times: «Ο ιδρυτής του Netropolitan, James Touchi-Peters, πιστεύει ότι δεν μπορεί κάποιος να κρίνεται αρνητικά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Netropolitan είναι το μέρος όπου μπορεί κάποιος να μοιραστεί τις εμπειρίες του από ένα ταξίδι στην Ευρώπη ή από το καινούριο του αυτοκίνητο χωρίς να προκαλεί υπερβολικές ή βίαιες αντιδράσεις».

Το Netropolitan.club απαγορεύεται και είναι κλειστό για όσους δεν έχουν πληρώσει εγγραφή και δεν έχουν γίνει δεκτοί. Δεν έχει διαφημίσεις και το διαχειρίζονται ειδικοί moderators, υπάλληλοι της εταιρείας, που βρίσκονται στην διάθεση των ευγενών χρηστών για κάθε τους ανάγκη, ενώ παράλληλα προσέχουν μήπως παρεισφρήσει με κάποιο τρόπο κάποιος κοινός θνητός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις