«Τώρα το φθινόπωρο, η πλειονότητα των ελληνικών νησιών εξακολουθούν να είναι αξιοσύστατοι προορισμοί για διακοπές, με τον καιρό να είναι ακόμη ηλιόλουστος και ζεστός και οι τιμές να έχουν πέσει» σημειώνεται στον πρόλογο αφιερώματος για την Κρήτη στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» με τίτλο «Χαλάρωση μαζί με παράδοση και εκτός θερινής περιόδου».

«Απόλαυση» αποτελεί για τον επισκέπτη ο περίπατος στα γραφικά δρομάκια του Αγίου Νικολάου, στα ανατολικά του νησιού, όπου μπορεί να επισκεφθεί καταστήματα και να γευθεί παραδοσιακά εδέσματα στις ταβέρνες και στα καφέ που είναι γεμάτα με κόσμο, αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο οποίο επίσης περιγράφεται η παραμονή σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα κοντά στο Ηράκλειο, με όλες τις δυνατότητες και ανέσεις που παρέχει στον πελάτη.

Ακολουθούνυ αναφορές στο Ρέθμνο – που, όπως σημειώνεται, με το ενετικό του φρούριο θεωρείται η πιο ελκυστική πόλη της Κρήτης, τίτλο που διεκδικούν επίσης τα Χανιά – καθώς και στη γύρω ορεινή περιοχή, όπως και στο αγρόκτημα ξενοδοχειακού ομίλου «σε μια παραμυθένια τοποθεσία με θαυμάσια θέα σε ελαιόδεντρα και αμπέλια».

Ακολούθως περιγράφεται επίσκεψη στην ιστορική Μονή Αρκαδίου, που υπήρξε, όπως τονίζεται, το κέντρο της κρητικής αντίστασης κατά των Οθωμανών, και όπου 600 μαχητές της ελευθερίας, ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα, είχαν βρει εκεί το 1866 το θάνατο κατά την ανατίναξή της, ενώ όλοι οι επιζώντες είχαν συλληφθεί και αποκεφαλιστεί.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, το γεγονός ευαισθητοποίησε τον παγκόσμιο Τύπο για την απεγνωσμένη κατάσταση των Κρητών και σήμερα πολλοί φτάνουν εκεί για προσκύνημα. Αν ο επισκέπτης έχει τύχη, μπορεί να συμφάγει με τον 93χρονο ηγούμενο κατά το παραδοσιακό μεσημεριανό γεύμα της Μονής, της οποίας η εκκλησία κοσμούσε παλιότερα το χαρτονόμισμα των 100 δραχμών, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το αφιέρωμα της «Κουρίρ» για την Κρήτη συνοδεύεται από σειρά πληροφοριών για την αεροπορική μετάβαση στο νησί από τη Βιέννη και παρατίθενται οι διάφορες προσφορές τόσο ως προς τις πτήσεις όσο και ως προς συνδυασμένα «πακέτα» μετάβασης και διαμονής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις