Ο Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα και ο Ούγκο Τσάβες είναι δυο εμβληματικές μορφές για όσους πιστεύουν σε έναν κόσμο διαφορετικό, όπου ο άνθρωπος θα μπαίνει πάνω από τα κέρδη. Τα ονόματά τους και οι χαρακτηριστικές τους φιγούρες εμπνέουν εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη και έχουν αποκτήσει χαρακτήρα συμβόλου.

Κάτι που οδήγησε την κουβανική εταιρεία Labiofarm να λανσάρει δύο αρώματα με τα ονόματα «Ερνέστο» και το άλλο «Ούγκο», τα οποία θα παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα στην Αβάνα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το άρωμα του Τσε Γκεβάρα θα έχει «αναζωογονητική μυρωδιά δάσους με νότες από εσπεριδοειδή και πούδρα», ενώ του Τσάβες θα έχει μια «απαλότερη, φρουτώδη εσάνς με νότες παπάγιας και μάνγκο».

«Θα είναι πολύ ελκυστικές κολώνιες, αλλά και τα ονόματα σημαίνουν πολλά για μας», είπε η Ισμπέλ Γκονζάλες, αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Labiofarm, βιομηχανία, η οποία παράγει μεταξύ άλλων ομοιοπαθητικά και κτηνιατρικά προϊόντα.

Οι κολώνιες σχεδιάστηκαν από τη γαλλική εταιρεία αρωμάτων Robertet, αλλά παράγονται στην Κούβα. Η Labiofam βρίσκεται στη διαδικασία της δημιουργίας στιλάτων μπουκαλιών για τις δύο κολώνιες που θα πωλούνται τόσο στην Κούβα, όσο και στη διεθνή αγορά.

«Ήταν μία μεγάλη πρόκληση», δήλωσε ο Κουβανός βιοχημικός Μάριο Βαλντές, επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του αρώματος. Πρόσθεσε, ότι οι οικογένειες του Τσε και του Ούγκο Τσάβες έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη χρήση των ονομάτων.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε προπαγάνδα, αλλά να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτούς και να βοηθήσουμε στη διάρκεια των ονομάτων τους».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις