Αυτή τη στιγμή στο ελληνικό Τwitter το “Σεφερλής” είναι στα δέκα top trending θέματα συζήτησης. Αυτό δεν θα ήταν ιδιαίτερα τιμητικό για τους Έλληνες χρήστες του twitter, αν αναφερόταν στο περιβόητο 62% τηλεθέασης που έκανε ο κωμικός στην πρεμιέρα της πρωινής εκπομπής του και που διατυμπανίζει το MEGA, δικαιολογημένα σύμφωνα με την λογική του.

Όχι, οι Έλληνες χρήστες των social media είναι εξοργισμένοι με τις κακόγουστες «πλακίτσες» του Σεφερλή και το εκφράζουν μέσα από τα ποσταρίσματά τους.

Ανέκαθεν ο Σεφερλής έκανε αμφιβόλου αισθητικής «χιούμορ», τουλάχιστον για κάποιους, χιούμορ τόσο χονδροειδές που κάποιες στιγμές… καταντούσε πραγματικά αστείο μέσα στην υπερβολή και την βλακεία του.

Όμως η «φάρσα» που εξόργισε το ελληνικό twitter δεν ήταν μόνο βλακώδης ήταν και επικίνδυνη για τα θύματά της. Ο Μάρκος Σεφερλής σόκαρε μιαν ηλικιωμένη λέγοντάς ότι… θα της γκρεμίσει το σπίτι.

Ο παρουσιαστής, υποδυόμενος έναν υπάλληλο της πολεοδομίας, ανακοίνωσε στην ηλικιωμένη, η οποία όπως του δήλωσε στο τηλέφωνο είναι άρρωστη, ότι θα της γκρεμίσει το σπίτι.

Η «πλάκα» στο ζευγάρι των ηλικιωμένων συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά, με τους ανθρώπους να ταράζονται από τη συνομιλία και τους υπόλοιπους «χάχες» στο πλατό της εκπομπής, να «διασκεδάζουν» με την φοβισμένη αντίδραση της γυναίκας και του συζύγου της.

Πραγματικά απαράδεκτη φάρσα, αλλά από την άλλη ο καλλιτέχνης είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας και ο Σεφερλής αναπαρήγαγε με πιο χαζό τρόπο τον καθημερινό εκφοβισμό των τηλεθεατών, και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, στον οποίο διαπρέπουν τα κανάλια και ιδιαίτερα το MEGA.

Όταν καθημερινά βγαίνει ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα στελέχη της κυβέρνησης και οι Πρετεντέρηδες στα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης και απειλούν με λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς και όλα τα δεινά του κόσμου, αν φύγουν οι ίδιοι από την εξουσία, τότε το ψυχολογικό bullying του Σεφερλή είναι… απλό πταίσμα.

Και κάπως έτσι κτίζονται οι τηλεθεάσεις του 60%…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις