Ρωσίδες και Ουκρανίδες ενθαρρύνονται στο να τραβούν selfie προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό ομορφιάς που οργανώνει μια ομάδα Ρώσων και Ουκρανών νεοναζί μέσω του ρωσικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης VKontakte.

Οι οπαδοί του Χίτλερ θέλουν να αναδείξουν την πιο σέξι νεοναζίστρια, που επισήμως θα ονομαστεί «Μις Όστλαντ» αλλά οι ίδιοι ήδη αποκαλούν «Μις Χίτλερ» στους κύκλους τους.

Οι νεοναζί «εμπνεύστηκαν» την ονομασία του διαγωνισμού από το όνομα που είχε δώσει ο Αδόλφος Χίτλερ στην περιοχή της Ουκρανίας και της Βαλτικής, όταν ήταν υπό την κυριαρχία του Γ’ Ράιχ.

Αυτό που ζητούν οι διοργανωτές από τις υποψήφιες όπως φαίνεται είναι να ποστάρουν μια φωτογραφία τους στο ναζιστικό τους γκρουπ στο ρωσικό «Facebook», η οποία θα αναδεικνύει την ομορφιά τους και κάποιο κείμενο που θα πιστοποιεί τα φρονήματά τους. Συγκεκριμένα τους ζητείται να γράψουν κάτω από τις φωτογραφίες τους γιατί «αγαπούν και τιμούν το Γ’ Ράιχ του Αδόλφου Χίτλερ».

Μία από τις διαγωνιζόμενες, ονόματι Κάτια Σκρέντοβα, από τη Λευκορωσία, η οποία εικονίζεται να φορά ναζιστικό πηλίκιο, έγραψε ότι «λατρεύει τον Χίτλερ επειδή ήθελε να κάνει πειράματα σε ανθρώπους», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Vocativ.

Σύμφωνα με την ρωσική ιστοσελίδα Vocativ, μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 14 γυναίκες από διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και περιοχές της Ρωσίας.

Η σελίδα έχει περισσότερους από 7.000 «φίλους» που την ακολουθούν και είναι διανθισμένη με φωτογραφίες ηγετικών στελεχών των Ναζί και διάφορα ναζιστικά κείμενα.

Το πρώτο βραβείο για τη «νικήτρια» είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο κόσμημα από την εταιρεία «Magic Workshop» το οποίο θα αναπαριστά έναν ρούνο που ήταν ιδιαίτερα αγαπητό σύμβολο στον Χάινριχ Χίμλερ και τα SS. Για τη δεύτερη θέση το έπαθλο είναι ένας κλασικός Γερμανικός Σιδηρούς Σταυρός και άλλα σύμβολα του Τρίτου Ράιχ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις