Πλούταρχος: «Δεν ζήτησα 1 εκατ. από την Δούρου»

Πλούταρχος: «Δεν ζήτησα 1 εκατ. από την Δούρου»
Με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση απειλεί την Espresso μέσω των δικηγόρων του ο Γιάννης Πλούταρχος για το δημοσίευμα που τον έφερνε να έχει ζητήσει από την νέα Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου να εγκρίνει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα την Αττική και σκοπό την προσέλκυση τουριστών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας η πρόταση, που άφησε άφωνη την περιφερειάρχη Αττικής, ήρθε από τον Γιάννη Πλούταρχο και την Ρούλα Χάμου. Οι δύο τους επισκέφθηκαν την κ. Δούρου στο γραφείο της, όπου άρχισαν να τις αναλύουν το σχέδιό τους για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα προβάλει τις ομορφιές της Αττικής και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προσέλκυση τουριστών.

Σε αυτό θα εκτελούσε χρέη παρουσιαστή ο τραγουδιστής, ενώ η Ρούλα Χάμου θα αναλάμβανε τη γενικότερη επιμέλεια της παραγωγής. Όλα καλά ως εδώ, εκτός από… το κόστος της παραγωγής το οποίο, σύμφωνα πάντα με την Espresso θα έφτανε στο αστρονομικό ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Η Ρένα Δούρου έμεινε άφωνη ακούγοντας το ποσό, ενώ στη συνέχεια γράφτηκε πως εξήγησε στον τραγουδιστή και τη δημοσιογράφο ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να διαθέσει από τα κονδύλια της ένα τέτοιο ποσό και απέρριψε ευγενικά το αίτημά τους.

Στο δημόσιευμα, απαντά ο τραγουδιστής μέσω ανακοίνωσης του δικηγόρου του Αλέξανδρου Στρίμπερη, στην οποία αναφέρει:

«Η ρυπαρότητα της εφημερίδος "Espresso" ξεπέρασε κάθε όριο στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 15-16.11.2014.

Αντιπαρέρχομαι το πρωτοσέλιδο ψευδέστατο δημοσίευμα της ανωτέρω εφημερίδας, στο οποίο αναφέρεται ότι, δήθεν, απαίτησα ποσό 1.000.000 ευρώ από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για, δήθεν, παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα προέβαλλε τις ομορφιές της Αττικής και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσέλκυση τουριστών.

Διαψεύδω κατηγορηματικά το ανωτέρω συκοφαντικό και απαξιωτικό για το πρόσωπό μου δημοσίευμα που ανηπαρήχθη από μέρος του ηλεκτρονικού τύπου, δεδομένου του ότι ουδέποτε πραγματοποίησα συνάντηση με τη νεοκλεγείσα Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και ουδεμία πρόταση παραγωγής ντοκιμαντέρ έκαμα, καθώς καμία σχέση δεν έχω επιχειρηματικά με παραγωγή των ντοκιμαντέρ.

Για το αληθές αυτό γεγονός μπορεί να ερωτηθεί και το γραφείο της ίδιας της Περιφερειάρχου Αττικής ή η ίδια η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου για να διαψεύσουν το κατάπτυστο δημοσίευμα.

Το λόγο κατά των συκοφαντών μου θα έχει η Δικαιοσύνη. Δεν επιτρέπω άλλο τη στοχοποίησή μου με ανυπόστατα και άθλια δημοσιεύματα».