Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών ο Βρετανός Keith Martin, ο παχύτερος άνθρωπος στον κόσμο που είχε φτάσει τα 444 κιλά. Πέθανε από πνευμονία, οκτώ μήνες μετά από την επιτυχημένη εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί, προκειμένου να αφαιρεθούν τα τρία τέταρτα του στομαχιού του.

Για δέκα ολόκληρα χρόνια δεν είχε βγει από το σπίτι και ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι του. Μπορούσε να καταναλώσει καθημερινά 20.000 θερμίδες, δηλαδή 10 φορές περισσότερο, από ότι χρειάζεται ένας μέσος άνθρωπος.

Μετά από το πρωινό, που περιλάμβανε 6 αυγά, ακολουθούσαν πίτσες, κεμπάμπ, χάμπουργκερ, όλα συνοδευόμενα από έξι καφέδες και δυο λίτρα αναψυκτικών την ημέρα. Δεν έλεγε επίσης όχι στις σοκολάτες, τα πατατάκια και τα μπισκότα.

Ο Keith Martin είχε πει ότι όλα ξεκίνησαν όταν ήταν 16 χρονών, τότε που έχασε την μητέρα του. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι και αυτή είχε πεθάνει από πνευμονία.

Eίχε παραδεχθεί ότι τα περισσότερα κιλά, τα είχε πάρει επειδή κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες φτηνού φαγητού από fast food.

O χειρουργός Kesava Mannur που επιχείρησε να σώσει την ζωή του αφαιρώντας του ένα τμήμα του στομάχου, ζήτησε από την κυβέρνηση να επιβάλει φόρο στα fast food για να γίνουν πιο ακριβά για το καταναλωτικό κοινό: “Ο Keith, όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν συναισθηματικά θέματα, στρέφονται προς το φαγητό για παρηγοριά» και πρόσθεσε «αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν είναι κάτι νέο. Αυτό όμως που είναι πρωτοφανές είναι το με πόση ευκολία οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση αγοράζουν τεράστιες ποσότητες φτηνού και γρήγορου φαγητού».

Σε προηγούμενες του δηλώσεις ο Keith είχε πει « Σκεφτόμουν ότι ή θα πεθάνω στο κρεβάτι μου ή θα αυτοκτονήσω. Τώρα όμως σκέφτομαι πόσο χαζός ήμουν. Σήμερα είμαι πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό μου και περισσότερο ευτυχισμένος. Σε λίγους μήνες θέλω να σηκωθώ και να περπατήσω. Κατηγορώ μόνο τον εαυτό μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Χαράμισα πολλά χρόνια από τη ζωή μου και δεν σκοπεύω να χαραμίσω και άλλα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις