Προβλήθηκε ξημερώματα Δευτέρας στις 4.00 ώρα Ελλάδας η πολυσυζητημένη εκπομπή Eaten Alive του Discovery Channel όπου ο παρουσιαστής Πολ Ροζόλι αφέθηκε να τον καταπιεί ζωντανό ένα γιγάντιο ανακόντα.

Ο Ροζόλι αφού φόρεσε την ειδικά κατασκευασμένη στολή που θα τον προστάτευε από την τεράστια πίεση και τα γαστρικά υγρά του στομαχιού του ανακόντα, αλείφθηκε με αίμα αγριόχοιρου και στη συνέχεια μιμήθηκε το θύμα του γιγάντιου ερπετού.

Αρχικά το θηλυκό ανακόντα ούτε καν τον πλησίασε, όμως ο Ροζόλι άλλαξε τακτική και από θήραμα έγινε θηρευτής ενεργοποιώντας τα αμυντικά αντανακλαστικά του ερπετού που αποφάσισε να προστατεύσει τον εαυτό του… καταπίνοντάς τον.

«Επιτέθηκε κατευθείαν στο πρόσωπο και το τελευταίο πράγμα που είδα ήταν το ανοιχτό στόμα της πριν να γίνουν όλα μαύρα»
άρχισε την περιγραφή της ριψοκίνδυνης και μοναδικής εμπειρίας του.

«Και μετά με τύλιξε και άρχισα να νοιώθω τη στολή μου να συνθλίβεται και τα χέρια μου να ξεριζώνονται από τα μανίκια. Ήταν απολύτως τρομακτικό. Ήταν σαν να κλείστηκα σε μία σπηλιά. Απλά με άρπαξε με απίστευτη δύναμη… Για παραπάνω από μία ώρα ήμουν εγκλωβισμένος», είπε σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly.

Δείτε το trailer της εκπομπής:

Αυτά έλεγε πριν την εκπομπή ο Ροζόλι, απ’ ό,τι φαίνεται όμως το ντοκιμαντέρ δεν ανταποκρίθηκε στον τίτλο του αφού ο Ροζόλι δεν φαγώθηκε ζωντανός από το ανακόντα., κάτι που εξόργισε τους αμερικανούς τηλεθεατές που αντέδρασαν με χιλιάδες tweets στα οποία ζητούν πίσω τον… χαμένο τους χρόνο αφού το τρέιλερ ήταν παραπλανητικό, όπως λεν.

Χαρακτηριστικά μερικά από τα tweets: «Έπρεπε να ήξερα καλύτερα. Θέλω πίσω τις δύο ώρες μου. Το ανακόντα δεν τον έφαγε» – «Περίμενα να δω το ανακόντα να τρώει ζωντανό έναν άνθρωπο. Καλύτερα να έβλεπα ποδόσφαιρο» – «Τι φάρσα, πάω για ύπνο» – «Το μόνο πράγμα που το ανακόντα κατάπιε ήταν οι δύο μου ώρες. Τις θέλω πίσω» – «Αυτός ο άντρας είπε ψέματα στη συνέντευξή του» – «Να τι μάθαμε. Τα ανακόντα είναι κακά. Το Discovery Channel χειρότερο».

Όσο για το ποια ήταν τελικά η εμπειρία του Ροζόλι από τη συνάντησή του με το φίδι; Τυλίχθηκε γύρω του, άνοιξε το στόμα του, δάγκωσε το κράνος του, τον έσφιξε λίγο, αλλά τον άφησε να φύγει.

Δείτε τι έγινε:

Πολλοί φιλοζωικοί οργανισμοί επιτέθηκαν στην εκπομπή, με την PETA να κάνει λόγο για βασανισμό του ζώου στο όνομα της τηλεθέασης – και να έχει δίκιο βέβαια.

Παρά τις σε βάρος του κριτικές όμως ο φυσιοδίφης επιμένει ότι ο λόγος που γύρισε το ντοκιμαντέρ ήταν για να προκαλέσει το ενδιαφέρον για το ερπετό και όχι για να του προκαλέσει ζημιά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις