Η παλαιότερη αποικία γυμνιστών της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκεται έξω από το Λονδίνο κι έχει κατοίκους που δεν έχουν ποτέ στη ζωή τους μάθει να φοράνε ρούχα.

Το χωριό Spielplatz δεν βρίσκεται στην Γερμανία, όπως θα περίμενε κάποιος από την ονομασία του που σημαίνει παιχνιδότοπος στα γερμανικά, αλλά στα περίχωρα του Λονδίνου, στο Χέρτφορντσάιρ.

Πρόκειται για ένα τυπικό βρετανικό χωριό, με τον γαλατά του, το παιδί που μοιράζει εφημερίδες, τη λέσχη, όπου οι κάτοικοι μαζεύονται τα βράδια και παίζουν μπριτζ, χορεύουν ή διοργανώνουν βραδιές καραόκε.

Υπάρχει κάτι μόνο που το κάνει να διαφέρει από όλα τα άλλα ανάλογα χωριά της Βρετανίας: οι κάτοικοί του κυκλοφορούν και κάνουν τα πάντα γυμνοί.

Το Spielplatz είναι η παλαιότερη αποικία γυμνιστών της Βρετανίας, η οποία εδώ και περίπου έναν αιώνα φιλοξενεί μια κοινότητα ανθρώπων που συμβιώνουν αρμονικά χωρίς ρούχα.

Το χωριό ιδρύθηκε το 1929, και η σήμερα 82χρονη κόρη του ιδρυτή του, Αϊζελτ Μακάλσκι, έχει πλέον περάσει όλη τη ζωή της εκεί, δεν έχει γνωρίσει άλλο τρόπο ζωής ούτε και θα την επιθυμούσε.

«Δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ζούμε ακριβώς την ίδια ζωή, απλώς εμείς είμαστε τυχεροί που μπορούμε να το κάνουμε σε ένα όμορφο μέρος, με τον τρόπο που μας αρέσει» δηλώνει σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ του More 4, το οποίο θα προβληθεί την ερχόμενη Πέμπτη. «Αν μας ανάγκαζες τώρα να ζήσουμε οπουδήποτε αλλού, θα νιώθαμε σαν ψάρια έξω από το νερό» συμπληρώνει άλλος ένας από τους παλιότερους κάτοικους.

Στο Spielplatze διαμένουν μόνιμα περίπου 34 οικογένειες, ενώ προσφέρει και 24 μικρά bungalows για όσους θέλουν να νοικιάσουν κατάλυμα στην αγγλική εξοχή για ήσυχες, παραδοσιακά αγγλικές και… γυμνές διακοπές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις