Ο Αμπάς Αλιζάντα, θέλει να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχει μια άλλη πλευρά του Αφγανιστάν, πέρα από το παγκόσμιο στερεότυπο για μια αυστηρά ισλαμική χώρα κατεστραμμένη από τον πόλεμο. Εφόδιά του σ’ αυτή την αποστολή, οι ικανότητες του στις πολεμικές τέχνες και μια εκπληκτική ομοιότητα με τον θρυλικό Μπρους Λι.

Ο 20χρονος Αφγανός τράβηξε την διεθνή προσοχή όταν κάποια βίντεο όπου κάνει επίδειξη των δεξιοτήτων του έγιναν viral στο Youtube.

Λέει ότι δεν έχει αντίρρηση να αναφέρεται ως ο «Αφγανός Μπρους Λι» και ότι ελπίζει η διαδικτυακή φήμη του να τον βοηθήσει να βγάλει προς τα έξω μια διαφορετική εικόνα για το Αφγανιστάν: «Τα μόνα νέα που έρχονται από την χώρα αφορούν τον πόλεμο, χαίρομαι που η δική μου ιστορία έχει θετικό πνεύμα».

Αν και οι γονείς του δε μπορούσαν να πληρώσουν για να πάρει μαθήματα πολεμικών τεχνών, ένας τοπικός προπονητής τον πήρε υπό την προστασία του δωρεάν και του μαθαίνει τα μυστικά του κουνγκ φου.

Ο Αλιζάντα έχει πάνω από 14.000 φίλους στο facebook, πάνω από 50.000 followers στο twitter και η φήμη του εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλο τον κόσμο.

Δείτε ένα δείγμα των ικανοτήτων του και την εκπληκτική ομοιότητά του με τον αείμνηστο Μπρους Λι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις