Η αδελφή του Ισπανού βασιλιά, η Κριστίνα των Βουρβόνων, κατέθεσε περίπου 587.000 ευρώ για να καλύψει την πιθανή αστική της ευθύνη στην περίπτωση που η ισπανική δικαιοσύνη θεωρήσει ότι επωφελήθηκε από έσοδα που αποκόμισε με παράνομο τρόπο μέσω του συζύγου της, ανακοίνωσε χθες δικαστική πηγή.

«Η ινφάντα Κριστίνα παρουσίασε ένα έγγραφο το οποίο αποδεικνύει ότι κατέθεσε σε λογαριασμό του δικαστηρίου της Πάλμα ντε Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες Νήσους 587.413,58 ευρώ» για την περίπτωση που η δικαιοσύνη της ζητήσει το ποσό αυτό ως αστική ευθύνη, διευκρίνισε το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Η κατάθεση αυτή έγινε έπειτα από αίτηση του δικαστή που έχει αναλάβει την «υπόθεση Noos», ένα σκάνδαλο διαφθοράς για το οποίο κατηγορούνται η Κριστίνα, 49 ετών, και ο σύζυγός της Ινιάκι Ουρντανγκαρίν,46 ετών.

Ο εισαγγελέας Πέδρο Όρας πρότεινε στις 9 Δεκεμβρίου ο Ουρντανγκαρίν να καταδικαστεί σε 19 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη και να καταβάλει πρόστιμο 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο σύζυγος της Κριστίνα κατηγορείται κυρίως για κατάχρηση, φορολογική απάτη, ξέπλυμα χρήματος, υπεξαίρεση, αθέμιτη άσκηση επιρροής.

Πάντως ο Όρας έβαλε στο αρχείο τις κατηγορίες κατά της ινφάντα Κριστίνα, αδελφής του βασιλιά Φελίπε ΙΣτ’ της Ισπανίας, επισημαίνοντας όμως ότι εξακολουθεί να έχει την αστική ευθύνη επειδή επωφελήθηκε από τα ποσά που υπεξαίρεσε ο σύζυγός της παρόλο που γνώριζε ότι προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις