Στις μέρες της οικονομικής ανέχειας, όταν ακόμη και μια βόλτα με το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι φαντάζει απρόσιτη πολυτέλεια για πολλούς, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στράφηκαν στο ποδήλατο όχι για να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση αλλά… λόγω ανάγκης.

Το δημιούργημα όμως της βρετανικής εταιρείας Goldgenie μάλλον δεν απευθύνεται σε αυτό το target group.

Η σχεδιαστική ομάδα της Goldgenie κατασκεύασε ένα υπερχλιδάτο κομψοτέχνημα και χρησιμοποίησε για την κατασκευή του αποκλειστικά χρυσό 24 Καρατίων, με μαύρες πινελιές όπως εκείνη της σέλας από μαλακό σουέτ San Marco και των αγωνιστικών ελαστικών SR4. Κατά τα άλλα το ποδήλατο είναι – την κυριολεξία – χρυσό.

Η Goldgenie έχει κατασκευάσει μόνο δύο κομμάτια τα οποία πωλούνται έκαστο στην τιμή των 300.000 ευρώ, όσο δηλαδή ένα πολυτελέστατο σπίτι, και όπως λέει η εταιρεία αποτελεί το απόλυτο χριστουγεννιάτικο δώρο.

Οι ποδηλάτες βέβαια καγχάζουν καθώς ένα κατασκευασμένο από χρυσό ποδήλατο θα είναι τόσο βαρύ, ώστε δύσκολα θα αντέξει ο μέσος αναβάτης να κάνει πετάλι επί μακρόν.

Η εταιρεία Goldgenie ειδικεύεται στα χρυσά ή επιχρυσωμένα smartphones και η πελατεία της βρίσκεται κυρίως στα πετρελαιοπαραγωγικά κράτη του Κόλπου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις