Συντετριμμένη είναι η Αθηνά Ωνάση, που αναγκάστηκε να κάνει ευθανασία στο αγαπημένο της άλογο Camile Z μετά από μια πτώση που είχαν σε ιππικούς αγώνες στη Γενεύη.

Οι κτηνίατροι αναγκάστηκαν να δώσουν τέλος στην ζωή του αλόγου καθώς τα τραύματα από την πτώση ήταν πολύ σοβαρά και θα υπέφερε. Το άλογο αποτεφρώθηκε και η Αθηνά Ωνάση, επιστρέφοντας στο σπίτι της στο Σάο Πάολο πήρε μαζί της την τέφρα του.

Σύμφωνα με το protothema.gr, άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην χρυσή κληρονόμο λένε πως «η Αθηνά κλαίει συνεχώς ενώ περπατάει πότε μόνη της πότε μαζί με τον Αλβάρο στους στάβλους όπου βρισκόταν το άλογο». Η 29χρονη ήξερε από την πρώτη στιγμή πως τα πόδια του αλόγου της είχαν χτυπήσει πολύ άσχημα αλλά δε μπορούσε να πιστέψει πως θα έχανε για πάντα τον αγαπημένο της επιβήτορα.

Με τον Camile Z έχει πετύχει και τη μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα της τον Απρίλιο του 2013 όταν κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα υπερπήδησης εμποδίων στο χειμερινό φεστιβάλ ιππασίας στο Γουέλινγκτον των ΗΠΑ.

Η Κορίν Ντρούεϊ, επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων της διοργανώτριας αρχής των ιππικών αγώνων στη Γενεύη δήλωσε στο protothema.gr: «Στο 8ο εμπόδιο, η Αθηνά και το άλογό της Camile Z έπεσαν κάτω. Η Αθηνά ήταν πάρα πολύ τυχερή και δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Κατάλαβε όμως πως το άλογό της είχε χτυπήσει. Ο προσωπικός κτηνίατρος της Αθηνάς Ωνάση είδε πως το άλογο είχε τραυματιστεί στα μπροστινά πόδια. Για το λόγο αυτό με ειδικό αυτοκίνητο το μετέφεραν εκτός γηπέδου. Έγινε αμέσως ακτινογραφία στο ζώο και αποφασίστηκε πως έπρεπε να προχωρήσουν σε ευθανασία. Για λίγα λεπτά η Αθηνά Ωνάση και ο Αλβάρο Ντε Μιράντα είχαν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν το άλογό τους».

H ίδια επεσήμανε πως στην Ελβετία υπάρχει νόμος σύμφωνα με τον οποίο όλα τα νεκρά ζώα άνω των δέκα κιλών, είτε άλογα, είτε σκύλοι, είτε γάτες πρέπει να αποτεφρώνονται. «Ο Καμίλ Ζι Ζανγκ ήταν το καλύτερο άλογο που είχε ποτέ η Αθηνά Ωνάση. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ξεκούραση, συμπόνια και χρόνο για να ξεπεράσει τη θλίψη της».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις