Η πριγκίπισσα Κριστίνα, η αδελφή του βασιλιά Φελίπε του 5ου της Ισπανίας, θα παραπεμφθεί σε δίκη κατηγορούμενη για φορολογική απάτη, ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο των Βαλεαρίδων Νήσων, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη θέση της βασιλικής οικογένειας η οποία επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις από την έρευνα για διαφθορά εναντίον του συζύγου της πριγκίπισσας.

Οι κατηγορίες εις βάρος της εντάσσονται στο πλαίσιο της έρευνας για τις επαγγελματικές δοσοληψίες του συζύγου της, του πρώην ολυμπιονίκη του χάντμπολ Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση 6,1 εκατομμυρίων δολαρίων από δημόσιους πόρους μαζί με τον συνεταίρο του Ντιέγο Τόρες, όταν ήταν πρόεδρος της εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ινστιτούτου Noos.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που κάποιο μέλος της ισπανικής βασιλικής οικογενείας θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η ινφάντα Κριστίνα και ο σύζυγός της αρνούνται τις κατηγορίες.

Ο Ισπανικός Βασιλικός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι “σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος”.

Ο δικαστής που χειρίζεται την υπόθεση Χοσέ Κάστρο ανακοίνωσε σήμερα ότι η δίκη της πριγκίπισσας Κριστίνα θα διεξαχθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και στην πριγκίπισσα ενδέχεται να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 2,6 εκατ ευρώ.

Η έρευνα για την αποκαλούμενη “υπόθεση Nόos” ξεκίνησε το 2010 έπειτα από τις κατηγορίες για πολιτική διαφθορά εναντίον του Ουρνταγκαρίν και του συνεταίρου του Ντιέγκο Τόρες ως επικεφαλής της ΜΚΟ Nóos Institute.

Η ινφάντα Κριστίνα ήταν μαζί με τον σύζυγό της συνιδιοκτήτρια μίας εταιρείας, της Aizoon. Ο δικαστής εξήγησε ότι η απόφασή του ελήφθη με το σκεπτικό ότι η ανάμειξη της πριγκίπισσας συνετέλεσε στη διάπραξη από πλευράς του συζύγου της φορολογικής απάτης μέσω της Aizoon.

Η πριγκίπισσα θα κληθεί να καταθέσει αν χρησιμοποίησε δημόσιο χρήμα που προοριζόταν για την Aizoon για ιδία χρήση. Η 49χρονη ινφάντα Κριστίνα είναι η νεότερη κόρη του πρώην βασιλέα Χουάν Κάρλος και είναι έκτη στη σειρά διαδοχής του θρόνου που σήμερα κατέχει ο αδελφός της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις