Ο Τεό Θεοδωρίδης ήταν από τα γνωστότερα μοντέλα της Ελλάδας όταν συνελήφθη με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και βρέθηκε στη φυλακή, πριν 6 περίπου χρόνια.

Ο Τεό που είναι εδώ και μερικούς μήνες ελεύθερος, έχοντας εκτίσει την ποινή του, έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στο περιοδικό «People» και μίλησε για τα 6 χρόνια που πέρασε στη φυλακή.

“Το χρόνο μου τον γέμιζα με διάβασμα και συγγραφή.” Διηγείται. “Αυτοβιο­γραφικά σημειώματα, αυτοδίδακτη σπουδή στην ψυχολογία, στον ελληνικό πολιτισμό, εκμάθηση ισπανικών και πολλές εργασίες. Ποτέ δεν είχα χρόνο για συγγραφή στο παρελθόν και ανακάλυψα πόσο ψυχοθεραπευτικό είναι. Έφτασα σε σημείο να μη μου φτάνουν οι ώρες της ημέρας. Όταν έκλειναν τα φώτα της φυλακής, πήγαινα στο χώρο που είχα διαμορφώσει, σε μια γωνιά στο κελί μου, καλυμμένη με κουρτίνες. Εκεί είχα τη δική μου λάμπα και συνέχιζα χωρίς να ενοχλώ τους υπολοίπους.

Τουλάχιστον έτσι νομίζω! Βλέπεις, το πόσο τραγική μπορεί να είναι μια κατάσταση συνήθως εξαρτάται από το πόσο έμφαση της δίνουμε εμείς. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια εκμηδενίζεται στο έσχατο. Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα, που θα ήθελα να κάνουμε άλλη στιγμή.»

«Οι συγκρατούμενοι μου κάποια στιγμή θεώρησαν πως είχα αρχίσει να τα χάνω. Με ρωτούσαν πού θα ήθελα να είμαι και τους απαντούσα «εδώ που είμαι» ή τι θα έκανα αν αποφυλακιζόμουν την επομένη και τους έλεγα πως δεν ήθελα ακόμη, γιατί όλα όσα είχα ξεκινήσει θα έμεναν ατελή. Ήξερα πως έξω θα είχα να αντιμετωπίσω άλλα θέματα, πολύ σημαντικά, και όλα αυτά θα έμεναν πίσω. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μάλλον δεν πρέπει να είχα και πολύ… σώας τας φρένας τελικά!»

Συγκρίνοντας το παρελθόν με το παρόν ο Τεό εξηγεί: «Διακρίνω πια το πόσο είχα διασκορπιστεί. Δεν θαμπώνομαι τώρα από τη χλιδή, τις ανέσεις και την καλοπέραση. Ασχολήθηκα παράλληλα με πολλά και διαφορετικά πράγματα, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάνω σταδιακά όλο και περισσότερο τον εαυτό μου. Οι όποιες εξωγενείς «υποβοήθειες» το μόνο που κατάφερναν ήταν να με μπερδεύουν πε­ρισσότερο και να με οδηγούν σε ηθική αλλοτρίωση. Σιγά σιγά, άρχισα να με χάνω τελείως. Έλεγα σε φίλους μου ότι ήθελα να τα παρατήσω όλα και να φύγω στη Γαύδο, για ένα-δύο χρόνια. Γελούσαν όταν το άκουγαν. Αυτό που επιθυμούσα ήταν να μείνω μόνος μακριά από τα πάντα και τους πάντες, να αναθεωρήσω, να δω τι συμβαίνει με εμένα και σε εμένα. Τελικά αυτό που στην ουσία επιθυμούσα ήρθε. Βέβαια, με τελείως διαφορετικές συνθήκες, αλλά ήρθε».

Σήμερα, λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του, σε τι φάση είναι άραγε ο Τεό; «Κινητοποίησης και επεξεργασίας όλων των δεδομένων που λαμβάνω. Είμαι ευγνώμων για τις επαγγελματικές προτάσεις που μου γίνονται όλο αυτό το διάστημα. Προσπαθώ, όμως, να μην κάνω βιαστικές κινήσεις, γι’ αυτό έχω πει και πολλά «όχι». Θέλω ό,τι κάνω να το πιστεύω. Σύντομα θα ανακοινωθούν πράγματα τόσο στον τομέα της ναυτιλίας και του yacht chartering όσο και στη δραματική τέχνη και τη μόδα. Δεν σου κρύβω ότι εργαζόμαστε πάνω σε ένα μονόπρακτο μονόλογο, ευελπιστώντας ότι σε λίγο καιρό θα το ανεβάσουμε. Συζητώ για μια ταινία στην Ισπανία, όμως, προς το παρόν, δεν μπορώ να βγω από τη χώρα. Δεν ξέρω αν θα προλάβω».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις