Η νέα πρώτη κυρία της χώρας Περιστέρα Μπαζιάνα συμμετείχε ενεργά αλλά διακριτικά στους πανηγυρισμούς για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Φορώντας ένα λιτό μαύρο φόρεμα, η Μπέτυ, όπως την αποκαλεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν όπως πάντα στο πλευρό του επί 23 έτη συντρόφου της.

Το νέο πρώτο ζευγάρι της χώρας, γνωρίστηκε όταν και οι δύο ήταν ακόμα μαθητές στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Μάλιστα συμμετείχαν μαζί στις μεγάλες μαθητικές καταλήψεις του 1990.

Γεννημένη στην Καρδίτσα από οικογένεια βιοπαλαιστών, η 38χρονη Μπέτυ Μπαζιάνα από την εφηβική της ήδη ηλικία πρωτοστατούσε στους κοινωνικούς αγώνες και έδειχνε εξαιρετικό δυναμισμό. Πνεύμα ανήσυχο, υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος (ΚΝΕ) και είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Άνθρωποι από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λεν πως η Μπέτυ είναι η γυναίκα που εμπνέει τον Αλέξη Τσίπρα, του δίνει δύναμη να συνεχίσει τους πολιτικούς του αγώνες και τον στηρίζει στις δύσκολες στιγμές.

Αν και ζουν κάτω από την ίδια στέγη τα τελευταία είκοσι χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας και η Περιστέρα Μπαζιάνα δεν έχουν παντρευτεί, αλλά έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Στα δύο αγόρια τους δόθηκε όνομα με τελετή ονοματοδοσίας, καθώς αρνήθηκαν να τα βαφτίσουν σε κολυμβήθρα. Το πρώτο τους παιδί ήρθε στον κόσμο τον Μάιο του 2010 και πήρε το όνομα Παύλος, το όνομα δηλαδή που είχε και ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δεύτερος διάδοχος γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2012 και στην τελετή ονοματοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Αίγινας του δόθηκαν τα ονόματα Ορφέας και Ερνέστο, προφανώς προς τιμή του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις