«Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να περιγράφεται ως ο “Έλληνας Τσε Γκεβάρα”, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι η Περιστέρα – η σύντροφος του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας εδώ και 20 χρόνια – είναι η πραγματική ριζοσπάστης», γράφει η Daily Mail σε αφιέρωμά της στη νέα πρώτη κυρία της Ελλάδας, Περιστέρα Μπαζιάνα.

Μετά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής και τον σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, τα ΜΜΕ όλου του κόσμου έχουν δημοσιεύσει πολλά αφιερώματα στην γυναίκα που στέκεται διακριτικά δίπλα στον 40χρονο πολιτικό.

Η Daily Mail υποστηρίζει ότι εκείνη ενθάρρυνε τον σύντροφό της να ασχοληθεί με την πολιτική, όταν εκείνος ενδιαφερόταν περισσότερο για τα σπορ και ότι έδωσε μαζί του πολλούς αγώνες, στα 23 χρόνια που γνωρίζονται.

Ανατρέχοντας στην ιστορία του ζευγαριού η Daily Mail γράφει ότι το ζευγάρι ήταν συμμαθητές και η «Μπέτυ» ήταν αυτή που τον έπεισε να μπει στη Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος και στη συνέχεια, πρωτοστάτησε στις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1990 και του 1991.

«Έτρωγαν και κοιμόντουσαν μέσα στο σχολείο», γράφει η βρετανική εφημερίδα, αναφέροντας ότι και οι δύο σπούδασαν και έγιναν μηχανικοί.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει λέγοντας ότι μπορεί ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός να κρατάει την οικογένειά του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά πολλοί πιστεύουν ότι η Μπέτυ «ίσως γίνει η πραγματική δύναμη πίσω από τον “θρόνο”».

Στην συνέχεια η Dailymail, επικαλούμενη φίλους της πρώτης κυρίας από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, αναφέρει ότι η Μπέτυ «έχει ισχυρή θέληση, είναι μαχητική και δυναμική» και πως μία φορά, σύμφωνα με το Greek Reporter, είχε πάει έναν καθηγητή της στα δικαστήρια, όταν προσπάθησε να βάλει εμπόδια στη διπλωματική της διατριβή.

Επίσης, η Περιστέρα Μπαζιάνα «απεχθάνεται τα ψώνια» και «δεν της αρέσει να πηγαίνει συχνά στο κομμωτήριο». Το ζευγάρι κάνει σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις και η Περιστέρα Μπαζιάνα αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

Τέλος, το δημοσίευμα κάνει αναφορά στο σπίτι στο οποίο διαμένει ο Αλέξης Τσίπρας με την οικογένειά του, και παραθέτει μια φωτογραφία από την πολυκατοικία στην Κυψέλη, την οποία και χαρακτηρίζει μία «ταπεινή, εργατική περιοχή της Αθήνας».

«Ο Αλέξης Τσίπρας βγάζει έξω τα σκουπίδια, είναι ποδοσφαιρόφιλος και βάζει τους γιους τους, Φοίβο και Ορφέα, για ύπνο. Το μεσαίο όνομα του μικρότερου γιου του είναι Ερνέστο από το είδωλό του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα».

«Αποφεύγοντας τα προνόμια της πολιτικής ζωής, ο Αλέξης Τσίπρας μετακινείται με μηχανή και δεν φοράει ποτέ γραβάτα» καταλήγει η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις