Σε συνέχεια του δριμύτατου κατηγορώ του Συλλόγου μεταμοσχεύσεων καρδιάς και φίλων μεταμοσχεύσεων «Συνεχίζω» κατά της Ελένης Μενεγάκη, η παρουσιάστρια κοινοποίησε την απάντησή της, όπου αντικρούει τα όσα υποστηρίζει ο Σύλλογος.

Την περασμένη εβδομάδα η Ελένη Μενεγάκη, παρουσίασε στη μεσημεριανή εκπομπή της σχετικό θέμα, το οποίο όμως, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν τα μέλη του συλλόγου μέσα από σχετική επιστολή τους, βγήκε στον αέρα με εντελώς ακατάλληλο και απαράδεκτο τρόπο.

Η παρουσιάστρια έδωσε την δική της απάντηση, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να μην διαμορφώνονται λανθασμένες εντυπώσεις.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

«Την περασμένη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου προβλήθηκε στην εκπομπή ΕΛΕΝΗ ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Τάσου Τεργιάκη σχετικά με τον Μάρτιν Πιστόριους, ο οποίος από τα 12 του (και επί 12 χρόνια), ήταν σε κώμα – ωστόσο επανήλθε σταδιακά και σήμερα, στα 39 του, η υγεία του έχει αποκατασταθεί. Κατά την παρουσίαση του θέματος έγινε συζήτηση για τη ζωή του Πιστόριους, με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που είναι διαθέσιμες από τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων και το αυτοβιογραφικό βιβλίο του με τίτλο “Ghost boy”. Η κουβέντα έγινε όπως γίνεται καθημερινά στη στήλη του δημοσιογράφου, o οποίος παρουσιάζει διάφορα θέματα από όλο τον κόσμο και άγνωστες στο ευρύ κοινό ιστορίες.

Στην ανακοίνωσή σας λανθασμένα αναφέρετε ότι η παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη και οι συνεργάτες της, την ώρα του φαγητού (!) είπαν ότι «ευτυχώς που δεν πήραν τα όργανα του νεαρού»(!), εννοώντας φυσικά ότι θα τον σκότωναν αφού επανήλθε ξαφνικά στη ζωή. Σας παραθέτουμε, αυτολεξεί τους διαλόγους για να διαπιστώσετε και εσείς ότι η πληροφόρηση σας ήταν λαθεμένη:

EΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ : Όταν είναι κάποιος σε κώμα, θεωρείται κλινικά νεκρός;. Τότε μπορεί κανείς να δώσει, να χαρίσει κάποιο όργανο του όταν είναι σε κώμα, που όμως όταν είναι σε κώμα είναι ζωντανός;.

ΤΑΣΟΣ ΤΕΡΓΙΑΚΗΣ: Ναι, αλλά είναι σε στάδιο που σου λένε (οι γιατροί) ότι είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση..

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ :
Κοίτα όμως σε αυτήν την περίπτωση, δηλαδή θα μπορούσαν οι γονείς του να είχαν δώσει τα όργανα.. και να που αυτός συνήλθε.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ:
Εδώ όμως μιλάμε για μια περίπτωση που δεν είναι σε μονάδα εντατικής με μηχανήματα να κρατιέται ζωντανός.

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ : Τώρα εμείς επιστήμονες δεν είμαστε, δεν το κατέχουμε το θέμα, όπως μας το λένε, μέχρι εκεί το δεχόμαστε.

Όπως εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς από τον διάλογο και από το βίντεο της εκπομπής (που είναι διαθέσιμο και στο www.alphatv.gr), όσο διήρκεσε η συζήτηση, ουδείς έτρωγε από την ομάδα της εκπομπής, ούτε η κ. Μενεγάκη ανέφερε την φράση που της αποδίδετε («Ευτυχώς που δεν πήραν τα όργανα του νεαρού..»).

Αντιθέτως, προσέγγισε το θέμα καθαρά δημοσιογραφικά, διατυπώνοντας απορίες που έχει, πιθανόν, ο μέσος τηλεθεατής ή τηλεθεάτρια και διευκρινίζοντας στο τέλος ότι «εμείς επιστήμονες δεν είμαστε, δεν το κατέχουμε το θέμα». Είναι φανερό ότι ο συντάκτης της ανακοίνωσης του συλλόγου δεν είδε τη συγκεκριμένη εκπομπή αλλά, μάλλον αντέδρασε εν βρασμώ, σε σχόλια τρίτων, που του μετέφεραν ανακριβώς το περιεχόμενο της συζήτησης…»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις