Σε πολυτελές resort του Παρνασσού πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τη σύζυγό του, μαέστρο Ευγενία Μανωλίδου, για να κάνει spa και να ξεκουραστεί από την προεκλογική περίοδο και την εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας.

Για να απολαύσει με ασφάλεια όμως το διήμερό του ο βουλευτής και τ. υπουργός, δύο αστυνομικά τμήματα της Φωκίδας άδειασαν και πέντε πόλεις έμειναν χωρίς αστυνομικούς, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας.

«’Όλα τα σχετικά καταγγελλόμενα είναι ψευδή» απαντά ο Αδωνις Γεωργιάδης απαιτεί να του ζητήσουν συγνώμη και απειλεί με μηνύσεις.

Η καταγγελία της ΕΥΑΦ

Η έγγραφη καταγγελία της ΕΥΑΦ κοινοποιήθηκε στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτριο Τσακνάκη, στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, σε επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα, με την συνδικαλιστική ένωση, για δύο ημέρες Άμφισσα, Ιτέα, Γραβιά, Δελφοί και Αράχωβα, έμειναν αφύλακτες για να απολαύσει ανενόχλητος ο πρώην υπουργός θεραπεία spa σε υπερπολυτελές σαλέ της περιοχής.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί καταγγέλλουν πως, παρά την προσωπική αστυνομική φρουρά, δόθηκε επιπλέον αστυνομική δύναμη από τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής για προστασία του πολιτικού.

Στην ανακοίνωση καταγγελία τους ρωτούν την αστυνομική ηγεσία αν υπήρχε γραπτή διαταγή, αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αν επηρεάστηκε η αστυνόμευση των περιοχών του Δήμου Δελφών και αν τελικά αποδοθούν ευθύνες, εάν υπάρχουν, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..

Η ΕΑΥΦ ενημερώνει τον αναπληρωτή υπουργό, πως στη Φωκίδα οι αστυνομικοί μία «επιτηρούν τουριστικά θέρετρα και από την άλλη αντικαθιστούν την εξωτερική φρουρά των φυλακών όλης της Στερεάς Ελλάδας».

Ζητούν επίσης από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας να εξετάσει ποιος είναι αυτός ο οποίος αποφασίζει να μην τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας για τους αστυνομικούς, ενώ επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματος τους.

Ολόκληρη η επιστολή της ένωσης αστυνομικών:

«Κύριε Αρχηγέ,

Μετά από σωρεία δημοσιευμάτων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τα οποία αφορούν τη διάθεση αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της Δ.Α. Φωκίδας σε υπηρεσία επιτήρησης γνωστού συγκροτήματος κατοικιών στον Παρνασσό, το οποίο επισκέφθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, οι συνάδελφοί μας και εμείς οι συνδικαλιστές βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα.

Για μία ακόμη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε σοβαρές παρατυπίες και να θέσουμε ερωτήματα προς απάντηση, που αφορούν τους συναδέλφους μας που εκτέλεσαν υπηρεσία πέριξ του ανωτέρω συγκροτήματος κατοικιών αλλά και τους πολίτες της Φωκίδας.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι τα εξής:

1oν Υπήρξε γραπτή διαταγή για την προαναφερόμενη επιτήρηση; Εάν υπήρξε, πότε εκδόθηκε και από ποιον;

2oν Τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες των αναφορών άφιξης και αναχώρησης επισήμου προσώπου;

3oν Τροποποιήθηκε εκτάκτως η προγραμματισμένη υπηρεσία των συνάδελφών μας και όχι για τις ανάγκες της εμφανούς αστυνόμευσης;

4oν Για μια ακόμη φορά καταστρατηγήθηκε ο κανονισμός που διέπει τη λειτουργία των ομάδων ΔΙΑΣ, Π.Κ.Ε και Π.Τ.Α. που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και μόνο για αυτό δεν χρησιμοποιούνται στη Φωκίδα;

5ον Την ίδια ώρα που ελάμβαναν χώρα τα συγκεκριμένα γεγονότα, επηρεάστηκε η αστυνόμευση των υπολοίπων περιοχών του Δήμου Δελφών;

6ον Ποιος φέρει την ευθύνη για την ασφάλεια των συνάδελφών μας, οι οποίοι διατάχθηκαν και εκτέλεσαν υπηρεσία κατά μόνας, σε περιοχή που πριν λίγο καιρό αποτέλεσε το ορμητήριο επικίνδυνων κακοποιών και συνάδελφός μας από τη Βοιωτία πλήρωσε παρόμοιες διαταγές με τη ζωή του; Εάν έπρεπε να προστατευτεί σωστά ο εν λόγω βουλευτής, αυτό θα γινόταν με έναν (1) αστυνομικό σε κάποιες βάρδιες;

7ον Θα ερευνηθούν τα ανωτέρω καταγγελλόμενα σε βάθος από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και θα αποδοθούν οι όποιες πειθαρχικές ευθύνες εάν υπάρχουν, όπως ο ίδιος έχετε δηλώσει σε γενικό συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ ή θα μείνουμε για μια ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές;

Κύριε Αρχηγέ,

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας και αναμένουμε άμεσα απαντήσεις στα τεθέντα ερωτήματά μας.

Στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.ΠΑΝΟΥΣΗ Ιωάννη κοινοποιείται η παρούσα καταγγελία μας, προκειμένου να λάβει γνώση του θέματος και να δει ο ίδιος προσωπικά πως παρόλο που πάγια θέση της ομοσπονδίας μας αλλά και της ένωσής μας είναι η αστυνομία να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, δυστυχώς αυτό δεν εφαρμόζεται στη Φωκίδα, μιας και οι αστυνομικοί από τη μία επιτηρούν τουριστικά θέρετρα και από την άλλη αντικαταστούν την εξωτερική φρουρά των φυλακών, όχι μόνο της Φωκίδας αλλά και της λοιπής Στερεάς.

Στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας που κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείτε όπως εξετάσει ποιος είναι αυτός ο οποίος αποφασίζει να μην τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας κατά την εκτέλεση υπηρεσίας και θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Κλείνοντας, σας γνωρίζουμε ότι η ένωσή μας επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της».
Τι απαντά ο Αδωνις Γεωργιάδης

Με δήλωσή του στο protothema.gr, ο πρώην υπουργός αρνείται τα καταγγελλόμενα, απειλεί με μηνύσεις, εφόσον δεν ανασκευαστούν όσα υποστηρίζουν οι αστυνομικοί.

«Νομίζω ότι είναι η ώρα να ακουστούν τα πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου μετά της συζύγου μου στο resort στη Φωκίδα» λέει ο πρώην υπουργός. «Ναι, πήγαμε με την Ευγενία στον Παρνασσό αλλά σίγουρα δεν πήγαμε για σκι και σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιήσαμε αστυνομικούς, σας διαβεβαιώνω.

“Το περασμένο λοιπόν Σαββατοκύριακο πήγαμε εκεί και ως έχω υποχρέωση κατόπιν οδηγιών της αντιτρομοκρατικής, ενημέρωσα εγγράφως το τοπικό αστυνομικό τμήμα για την εκεί παρουσία μου. Δεν ζήτησα και δεν έλαβα καμία απολύτως αστυνομική συνοδεία, δεν συνάντησα κανέναν αστυνομικό του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Όλα τα σχετικά καταγγελλόμενα είναι απολύτως ψευδή σε ότι με αφορά.

Εάν η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Φωκίδας δε μου ζητήσει δημοσίως συγνώμη, παρά τα ευγενή μου αισθήματα προς την αστυνομία, θα τους ζητήσω αποζημίωση για ηθική βλάβη και τα χρήματα θα δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Είναι σαφές πως όταν το πληροφορήθηκα όλο αυτό που προέκυψε με το δημοσίευμα, αισθάνθηκα πολύ προσβεβλημένος γιατί σας επαναλαμβάνω είναι απολύτως ψευδές. Προφανώς κάποιοι για πολιτικούς λόγους θέλουν να γίνουν γνωστοί εις βάρους μου», καταλήγει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις