Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του περιοδικού Closer για τη σχέση του Φρανσουά Ολάντ με την Ζιλί Γκαγιέ, που ανάγκασε τον 60χρονο γάλλο πρόεδρο να χωρίσει από τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ, ένα ερώτημα εξακολουθεί να απασχολεί την γαλλική κοινωνία: Είναι ακόμη ζευγάρι ο πρόεδρος και η ηθοποιός;

Χθες, το Closer δημοσίευσε φωτογραφίες της 42χρονης ηθοποιού σε επίσκεψή της στη δυτική πόλη Ρεν με “κρατικό αυτοκίνητο”, συνοδευόμενη από έναν από τους σωματοφύλακες του Ολάντ.

“Η Ζιλί Γκαγιέ μπορεί να μην εμφανίστηκε επισήμως ποτέ στο πλευρό του προέδρου, αλλά φαίνεται ότι απολαμβάνει άλλα προνόμια που συνδέονται με την προσωπική της σχέση με τον επικεφαλής του κράτους”, γράφει το περιοδικό σχολιάζοντας: όπως αποδεικνύεται από την ασφάλειά της, που αρμόζει σε μία Πρώτη Κυρία”.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το κεντροδεξιό UMP, σχολίασε το δημοσίευμα, σύμφωνα μάλιστα με το οποίο η Γκαγιέ και ο Ολάντ συναντώνται πολλές φορές την εβδομάδα και μάλιστα η ηθοποιός βγάζει συχνά βόλτα το προεδρικό μαύρο λαμπραντόρ.

“Είτε η κυρία Γκαγιέ είναι η επίσημη σύντροφος του προέδρου και σε αυτή την περίπτωση εκείνος το λέει και το κράτος πρέπει να διασφαλίσει την προστασία της, είτε, αν δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει λόγος δημόσια κονδύλια να χρησιμοποιούνται για τη συνοδεία, τη μεταφορά και την προστασία της κυρίας Γκαγιέ”,
δήλωσε ο εκπρόσωπος του UMP Σεμπαστιάν Ουιγκ στο δίκτυο BFMTV.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο iTele ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, που συνδέεται στενά με τον Ολάντ, σχολίασε ότι πιθανές “απειλές” κατά της Γκαγιέ θα μπορούσαν να δικαιολογούν αυτά τα μέτρα.

“Οταν κάποιος βρίσκεται στη δημοσιότητα και γίνονται σχόλια για την προσωπική του ζωή, μπορεί να υπάρχουν απειλές”, είπε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν η Γκαγιέ συγκεκριμένα δέχεται απειλές, απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το περιοδικό Voici δημοσίευσε φωτογραφίες του Ολάντ με την Γκαγιέ μέσα στην προεδρική κατοικία που έδειχναν ότι είχαν στενή σχέση, γεγονός που οδήγησε στη μετακίνηση πέντε μελών του προεδρικού προσωπικού καθώς κρίθηκε ότι υπήρξε παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις