Αυτή την εβδομάδα ο Will Butler, ο τραγουδιστής των Arcade Fire, θα γράφει καθημερινά ένα νέο τραγούδι που θα βασίζεται σε κάποιο άρθρο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Χθες, Καθαρά Δευτέρα, την πρώτη μέρα αυτής της πρωτότυπης συνεργασίας, ο Will Butler έγραψε ένα τραγούδι εμπνευσμένο από ένα άρθρο για την «Ελληνική κρίση» το οποίο ονόμασε «Clean Monday» δηλαδή… Καθαρά Δευτέρα!

Κατά τον συνθέτη ο συμβολισμός είναι προφανής: Την ημέρα που αρχίζει η Σαρακοστή θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να διαμορφώσει το «μενού» της λιτότητας που θα προτείνει στους «εταίρους», με συνταγή διαφορετική από αυτή που επέβαλλε μέχρι τώρα η τρόικα και που αποδείχτηκε ιδιαίτερα… δηλητηριώδης.

«Υποστηρίζω την Ελλάδα» σημείωσε ο Will Butler στον Guardian, στο κείμενο που συνοδεύει το τραγούδι του. «Θέλω να πω, σε γενικές γραμμές, ποιος μπορεί να μην υποστηρίζει την Ελλάδα; Ακόμα και αν είσαι σούπερ δεξιός, ή σούπερ Γερμανός, ή σούπερ καπιταλιστής, λογικά δε θες η Ελλάδα να βγει έξω από το Ευρώ και να καταρρεύσει από τα χρέη της». Που να ήξερε πως κάποιοι δικοί μας προσεύχονται να αποτύχει η κυβέρνηση.

Και συνέχισε: «Αλλά πέρα από αυτό, μου αρέσει ότι είναι μια νεαρή κυβέρνηση. Μου αρέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο νέος υπουργός Οικονομικών. Σε κάποιο βαθμό, έχω επηρεαστεί από όσα λένε τα μέσα ενημέρωσης για αυτόν, ο Guardian, το NPR και πιστεύω ότι είναι ένας ευθύς κατεργάρης, ο οποίος μπορεί να είναι αρκετά τρελός για να… μμμ, διαχειριστεί υπεύθυνα την ελληνική οικονομική κατάσταση».

Οι Arcade Fire είναι ένα Καναδικό συγκρότημα από το Μόντρεαλ. Το συγκρότημα είναι γνωστό για την χρήση μουσικών οργάνων που δεν συνηθίζονται από ροκ συγκροτήματα, όπως βιολί, ξυλόφωνο, ακορντεόν και άρπα. Είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένο, καθώς έχει κερδίσει έξι υποψηφιότητες για Βραβείο Γκράμι και πέντε υποψηφιότητες για Βραβείο Μπριτ. Το 2011 κέρδισαν το βραβείο Γκράμι για τον Δίσκο της Χρονιάς, καθώς και το Μουσικό Βραβείο Πολάρις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις