Οργισμένος είναι με τους Dolce & Gabbana ο Σερ Έλτον Τζον και καλεί όλους να μποϊκοτάρουν τον οίκο μόδας καθώς οι δύο σχεδιαστές χαρακτήρισαν «συνθετικά» τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών στο ιταλικό περιοδικό Panorama.

Οι Domenico Dolce και Stefano Gabbana χαρακτήρισαν τα παιδιά τα οποία προκύπτουν από εξωσωματικές και τα μεγαλώνουν άτομα του ιδίου φύλου «χημικά προϊόντα» και «συνθετικά». «Οι οικογένειες δεν πρέπει να προκύπτουν από ένα καπρίτσιο αλλά από πράξη αγάπης. Η μοναδική οικογένεια είναι μόνο η παραδοσιακή», ανέφεραν οι δύο σχεδιαστές προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

«Είμαστε αντίθετοι σε υιοθεσίες από ομοφυλόφιλους» τόνισαν στη συνέντευξή τους και συνέχισαν: «Η μόνη οικογένεια είναι η παραδοσιακή. Δεν θέλουμε «χημικούς» απογόνους και «νοικιασμένες» μήτρες. Η ζωή έχει τη φυσική της πορεία και υπάρχουν πράγματα που δεν θα έπρεπε να αλλάζουν». Ο Dolce πρόσθεσε: «Γεννιέσαι από μία μητέρα και έναν πατέρα ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι». Τα ονομάζω «χημικά» παιδιά ή «συνθετικά» παιδιά. Μήτρες νοικιασμένες και σπέρμα διαλεγμένο από έναν κατάλογο». Ο πρώην σύντροφός του πρόσθεσε: «Η οικογένεια δεν είναι φαντασιοπληξία. Μέσα σε αυτή υπάρχει μία υπερφυσική αίσθηση κτητικότητας».

Ο Έλτον Τζον, παντρεμένος με τον Ντέιβιντ Φέρνις με τον οποίο μεγαλώνουν δύο παιδιά που απέκτησαν μέσω παρένθετης μητέρας, δημοσίευσε φωτογραφία των δύο σχεδιαστών στη σελίδα του στο instagram και έγραψε πως οι δηλώσεις αυτές είναι απαράδεκτες. «Πως τολμάτε να αποκαλείτε τα παιδιά μου συνθετικά. Ντροπή να γίνεστε επικριτικοί με το θαύμα της εξωσωματικής που χάρη σε αυτό είτε ομόφυλοι, είτε στρέιτ αποκτούν παιδιά. Οι απόψεις σας είναι απαρχαιωμένες και δεν πρόκειται ποτέ να ξαναφορέσω Dolce & Gabbana», έγραψε με το hashtag (#BoycottDolceGabbana).

Σε αντίδραση των όσων λέει ο τραγουδιστής, ο Stefano Gabbana πόσταρε στο instagram: «Επειδή είναι διαφορετικό! Και σιχαίνεστε την αντίθετη άποψη! Ρατσιστές δικτάτορες… Ελευθερία στον λόγο».

Πολλοί στηρίζουν τον Elton John, υπάρχουν και εκείνοι όμως που θεωρούν πως δικαίως λένε αυτά που λένε οι Dolce & Gabbana. Εν τούτοις, οι δύο σχεδιαστές, που λίγο πριν χωρίσουν ως ζευγάρι, είχαν απευθυνθεί σε φίλη τους ώστε να γίνει παρένθετη μητέρα για τα παιδιά τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις