Με θλίψη και οργή παρουσιάστηκε στις πρωινές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης η τραγική εξέλιξη στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σεφερλής, Λιάγκας, Παπαδάκης μίλησαν σε έντονο ύφος για την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση του 20χρονου Κρητικού φοιτητή, αλλά και για κάποια υβριστικά σχόλια στο Ίντερνετ, για τα οποία, παρενέβη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο Μάρκος Σεφερλής έκανε πρώτο θέμα στην εκπομπή του την τραγική κατάληξη των ερευνών. Δε μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του όταν προβλήθηκε ένα σχετικό βίντεο, για να ξεσπάσει στη συνέχεια. «Έγραψαν στο Ίντερνετ μηνύματα υβριστικά. Είναι απίστευτο σε τι μεγάλο βαθμό μπορεί να φτάσει η βλακεία! Είναι ανεγκέφαλοι κάποιοι άνθρωποι!».

«Αυτό το παιδί που μαρτύρησε να πάρει η ευχή να πάρει! Όπου υπάρχει ελληνισμός θρηνεί για την απώλεια αυτού του παιδιού. Αυτό το παιδί που ίσως θα πρέπει να είναι η αρχή για να χτυπηθεί το bullying. Ο εκφοβισμός από παιδί σε παιδί, από άνθρωπο σε άνθρωπο. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το μαρτύριο που μπορεί να ζήσει ένα παιδί, όταν κάποιοι το καταπιέζουν καθημερινά και βγάζουν όλα τα ένστικτά τους τα άσχημα, τα οποία μπορεί να κουβαλάνε και από το σπίτι τους. Αυτό το παλικάρι είχε τραβήξει τα πάνδεινα», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης. Αναφέρθηκε και αυτός στα υβριστικά διαδικτυακά σχόλια, λέγοντας: «κάποιοι στο Διαδίκτυο, μετά το θάνατό του έκαναν bullying! Δηλαδή έκαναν τον μεταθανάτιο εκφοβισμό με φοβερούς χαρακτηρισμούς γι’ αυτό το παιδί»!

«Είναι δολοφονία ή δολοφονία!», είπε η Μαίρη Συνατσάκη, τονίζοντας ότι ακόμα κι αν ο 20χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του, κάποιοι τον οδήγησαν εκεί με τα βασανιστήρια στα οποία τον υπέβαλαν.

«Είναι τραγικό το θέμα! Αυτοί οι πέντε είναι έξω και πολύ δύσκολα θα μπουν μέσα! Το ότι του ασκούσαν ψυχολογική βία δεν νομίζω ότι διώκεται… Οι άλλοι του όπλισαν το χέρι, όταν δεν μπορούσε να ζήσει άλλο με την ψυχολογική πίεση», είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Λιάγκας.

(Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «Νέα»)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις