Ο Ιταλός Αντόνιο Μπορέτι δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε κατοίκους της πόλης Τσιπάτα στην Ζάμπια, όπου κάνει τουρισμό, να τον πλησιάζουν με σεβασμό και να του δωρίζουν ζώα και χρήματα, ενώ πολλοί του ζητούσαν συγχώρεση για τα αμαρτήματά τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Malawi Voice, αλλά και ιταλικά δίκτυα οι ντόπιοι είδαν στο πρόσωπο του Ιταλού τουρίστα τον Ιησού Χριστό που ήλθε στη Ζάμπια για την Δευτέρα Παρουσία.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η εικόνα που κυριαρχεί για την εμφάνιση του Χριστού παρέπεμπε στον Μπορέτι, ο οποίος είναι ανοιχτόχρωμος, με μακριά μαλλιά και γένια και εκείνη τη μέρα ήταν ντυμένος στα λευκά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μπερδευτούν και να πιστεύουν πως έβλεπαν μπροστά τους τον Υιό του Θεού.

Την ίδια ώρα, η ιστοσελίδα This Is Africa, σχολιάζει πως πρόκειται για λυπηρό δείγμα της επιρροής που έχουν τα δυτικά ΜΜΕ και της ιδεολογίας που συνδέεται με την Αφρική.

Μάλιστα, πολλοί ήταν οι χρήστες του Διαδικτύου στην Αφρική που σχολίασαν αρνητικά την «ψευδή παρουσίαση» του Ιησού από την δυτική κουλτούρα, σύμφωνα με την οποία ήταν ξανθός με ανοιχτόχρωμα μάτια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις