Για 5η χρονιά την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 και ώρα 11: 30 πμ στους Στύλους Ολυμπίου Διός σφύριξε η εκκίνηση του 5ου Διεθνή Διαγωνισμού Σερβιτόρων “Waiters on the move by Coca-Cola”.

Ενός εναλλακτικού διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και της εταιρείας ADM productions, υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. της Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών και του Συλλόγου Καταστηματαρχών Πλάκας και αποκλειστικό χορηγό την Coca-Cola.

Στον φετεινό διαγωνισμό συμμετείχαν νέοι και νέες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, επαγγελματίες σερβιτόροι, φοιτητές αλλά και τουρίστες που έμαθαν για το διαγωνισμό από το visitgreece.gr οι οποίοι δοκίμασαν τις ικανότητες και τις αντοχές τους κρατώντας ένα δίσκο στο χέρι φορτωμένο με 1 μπουκάλι Coca-Cola και 4 ποτήρια.

Οι διαγωνιζόμενοι κάλυψαν μια απόσταση 2,5 km ξεκινώντας από τους Στύλους Ολυμπίου Διός, με εκκίνηση την οδό Λυσικράτους, μέσα από τα στενά της Πλάκας διέσχισαν τις οδούς Σέλλευ – Τριπόδων – Λυσσίου – Μ.Αυρίλλιου – Κυρρίστου – Φλέσσα – Ν. Νικοδήμου Φιλελλήνων – Αμαλίας και τερμάτισαν στις αρχές της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σε όλη τη διαδρομή, οι διαγωνιζόμενοι συνάντησαν διάφορα αρχαιολογικά μνημεία όπως το Μνημείο Λυσικράτη, τη Ρωμαϊκή Αγορά και το Ωρολόγιο Κυρρήστου – Πύργος Ανέμων.

Στο μέσον της διαδρομής, στη Ρωμαϊκή Αγορά, το team της της Coca-Cola περίμενε τους διαγωνιζόμενους για τον απαραίτητο ανεφοδιασμό όσων το χρειαζόταν.

Καθ’ όλη τη διαδρομή μοτοσυκλετιστής της τροχαίας προπορευόταν των διαγωνιζομένων ενώ ακολουθούσε και αυτοκίνητο της εταιρείας Rac-SA τηρώντας τους κανονισμούς ασφαλείας της διοργάνωσης.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ακολούθησε η βράβευση των 3 πρώτων νικητών με τις λιγότερες απώλειες στο δίσκο τους, παρουσία του προέδρου του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. κ. Τεντόμα και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια ανέλαβε τη σκυτάλη η ραδιοφωνική παραγωγός Μάγκη Χαραλαμπίδου και δώθηκε μια δεύτερη έναρξη. Αυτή τη φορά για το υπαίθριο Acropolis Street Party με πολλή μουσική και άφθονη παγωμένη Coca-cola για όλους.

Ο Διαγωνισμός Σερβιτόρων έχει χαρακτηριστεί θεσμός για την Ελλάδα αλλά και για πολλές χώρες του εξωτερικού. Είναι μια μοναδική και πρωτοποριακή διοργάνωση που συνδιάζει αρμονικά διασκέδαση και νεανική διάθεση με την διαχρονική ομορφιά της κλασσικής Αθήνας.

Μέσα από την περιήγηση στα στενά δρομάκια της Πλάκας με φόντο αρχαίους πολιτισμικούς θησαυρούς της χώρας μας συμβάλλει στην προβολή, βελτίωση και ανάπτυξη της εικόνας της Αθήνας και κατ’ επέκταση της χώρας μας, ως ενός από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς,

Ο φετεινός διαγωνισμός δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη των εταιρειών Orakel, Mediligna, International Life, Κοσκινίδης packaging και την εφαρμογή για smartphones Uber μέσω της οποίας ειδικά για τον διαγωνισμό, με τον κωδικό DISKOSATH15 τα uberTAXI μας μετακινούν δωρεάν στην Αθήνα.

Τα δώρα των νικητών είναι ευγενικές προσφορές των εταιρειών RAC-SA, η οποία προσέφερε ταξίδια στις Κυκλάδες, της εταιρείας Χρυσοβιτσιώτης, της εταιρείας 1.4.U. και της εταιρείας οπτικών ειδών Ray-ban.

Χορηγοί επικοινωνίας του διαγωνισμού: https://www.flash.gr, www.onsports.gr, www.thisisathens.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις