Διαψεύδει ο ΓΑΠ ότι χωρίζει με τη γυναίκα του

Διαψεύδει ο ΓΑΠ ότι χωρίζει με τη γυναίκα του
Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος που αφορά την προσωπική ζωή του Γιώργου Παπανδρέου, προχώρησε, με ανακοίνωσή του, το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, σχετικά με πληροφορίες ότι ο πρώην πρωθυπουργός χωρίζει με την επί πολλά χρόνια σύζυγό του.

«Σημερινά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην προσωπική ζωή του Γιώργου Α. Παπανδρέου, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και την αλήθεια. Όλα έχουν και ένα όριο» σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso» περί διαζυγίου του κ. Παπανδρέου με τη σύζυγό του Άντα.

Σύμφωνα με πηγές, προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό, κάτι ανάλογο δημοσιεύτηκε και τον Νοέμβριο του 2012.

Σημειώνεται πως το δημοσίευμα της Espresso έφερνε τον τ. πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου και την σύζυγό του Άντα να έχουν αποφασίσει να τραβήξουν εφεξής χωριστούς δρόμους στη ζωή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το βράδυ της Δευτέρας η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού έφυγε από το σπίτι όπου έμεναν στο Καστρί και πλέον μένει σε ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το ζευγάρι αντιμετώπιζε εδώ και πολύ καιρό προβλήματα στη σχέση του και δεν ήταν λίγες οι φορές (κυρίως όταν απέφευγαν τις κοινές εμφανίσεις) που "οργίαζαν" οι φήμες πως ήταν σε διάσταση.

Άνθρωποι του στενού τους περιβάλλοντος, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, δηλώνουν ότι η απόφαση για το διαζύγιο μετά από 26 χρόνια γάμου ελήφθη σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα.

Ο ρόλος της Μαργκάρετ

Αναφέρεται ακόμη ότι πολλές από τις εντάσεις ανάμεσα στο ζεύγος Παπανδρέου γεννήθηκαν εξαιτίας της Μαργαρίτας Παπανδρέου, που δεν τα πήγε ποτέ καλά με τη νύφη της, την οποία δεν έκρινε ικανή να φέρει το «βαρύ» επώνυμο Παπανδρέου!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούσαν φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε "κόψει" την οικονομική στήριξη του γιου της. Αυτό, λέγεται, έφερε και τα ανάλογα οικονομικά προβλήματα.

Γράφεται ακόμη ότι τριβές ανάμεσα στο ζευγάρι προκάλεσαν και οι τελευταίες πολιτικές κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και η κάθοδος του ΚΙΔΗΣΟ στις εκλογές.

Διαψεύδει το γραφείο του Γ. Παπανδρέου

Tο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος της Espresso .
 
«Σημερινά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην προσωπική ζωή του Γιώργου Α. Παπανδρέου, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και την αλήθεια. Όλα έχουν και ένα όριο»
σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Σύμφωνα με πηγές, προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό, κάτι ανάλογο δημοσιεύτηκε και τον Νοέμβριο του 2012.

26 χρόνια κοινής ζωής


Ο Γιώργος και η Άντα Παπανδρέου γνωρίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1980 στο κέντρο Μαραλέτο στο Ρίο, στο περιθώριο εκδήλωσης στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Εκείνος, λέγεται, την ξεχώρισε όταν εκείνη πλησίασε για να τον ακούσει να μιλάει και ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος.

Ο γάμος τους, το 1989 στο Καλέντζι, άφησε εποχή. Για τον πρωτότοκο γιο του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ο δεύτερος γάμος, είχε προηγηθεί εκείνος με την Κύπρια Εύα Ζησιμίδου με την οποία απέκτησε τον γιο του, Ανδρέα. Με την Άντα έχουν μια κόρη, τη Μαργαρίτα.Η Άντα, κόρη του δικηγόρου Πάνου Παπαπάνου και της Θεανώς, πήρε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και έκανε μάστερ στην Οτάβα του Καναδά. Ειδικεύτηκε στην αεροναυπηγική και έπιασε δουλειά στην εταιρία Canadair όπου κατασκευάζουν το business τζετ Challenger.

Επί σειρά ετών εργαζόταν στην τεχνική διεύθυνση (στο τμήμα συντήρησης αεροσκαφών) στην Ολυμπιακή, απ’ όπου παραιτήθηκε το 2004 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όσοι τη γνώριζαν μιλούν για μια δυναμική, αντισυμβατική γυναίκα, με πολιτική άποψη. Μάλιστα, λέγεται, πως μετά την ήττα στις εκλογές του 2007 ήταν εκείνη που έπεισε τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην παραιτηθεί. Δυο χρόνια μετά έγινε πρωθυπουργός.