Την ώρα που ο Ζαννής Φραντζέσκος, ιδιοκτήτης του Nammos στη Μύκονο, παντρευόταν την εγκυμονούσα αγαπημένη του Βερόνικα Πάστρα με γάμο – έκπληξη στη λίμνη Κόμο, οι συνεργάτες του πλήρωναν 2,8 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία!

Ο μυθικός γάμος του «Mr Nammos» και της Βερόνικας Πάστρα, που διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης, έγινε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και το ποσό που ξοδεύτηκε γι αυτόν ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Εκτός από τα… γαμπριάτικα έξοδα όμως ο Ζαννής Φραντζέσκος πλήρωσε και την εφορία: εκμεταλλευόμενοι τον νόμο Βαλαβάνη για τις 100 δόσεις και το ότι αν ο οφειλέτης καταβάλλει εφάπαξ όλο το ποσό διαγράφονται οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, οι συνεργάτες του πλήρωσαν 2.812.426 ευρώ, την ώρα που ο ιδιοκτήτης του Nammos χόρευε τον χορό του Ησαΐα και διέγραψαν τα χρέη προς το Δημόσιο!

Οι συνολικές οφειλές του επιχειρηματία στην εφορεία, μαζί με τις προσαυξήσεις, άγγιζαν τα 7,8 εκατομμύρια ευρώ και είχαν προκύψει από την περίφημη συναυλία του Αντώνη Ρέμου στο «Nammos» τον Ιούλιο του 2009.

Σάλος είχε ξεσπάσει τότε για εκείνη την εκδήλωση, όπου στριμώχτηκαν δεκάδες διάσημοι και οι πανάκριβες σαμπάνιες άνοιγαν η μία μετά την άλλη, αλλά το ΣΔΟΕ καραδοκούσε: Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει, την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω 1.500 άτομα, καθένα από τα οποία κατέβαλλε ποσό των 150 – 250 ευρώ, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι δεν εκδόθηκε κανένα φορολογικό στοιχείο (εισιτήρια, αποδείξεις ταμειακών μηχανών), με συνέπεια στα βιβλία της εταιρείας να μην εμφανίζεται καμία είσπραξη και κανένα έσοδο!

Παράλληλα, επιβλήθηκε ακόμα ένα πρόστιμο, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς προέκυψαν φορολογικές παραβάσεις και από προηγούμενα έτη.

Ο επιχειρηματίας, κάνοντας χρήση της περαίωσης, προχώρησε σε ρύθμιση και πλήρωσε εφάπαξ περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εξόφλησε τα υπολοιπα 2,8 εκατομμύρια την ώρα του «Ησαΐα χόρευε»…

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας φρόντισε να τακτοποιήσει και τις οφειλές που είχε στο ΙΚΑ, καταβάλλοντας 1 εκατομμύριο ευρώ για τις καθυστερημένες εισφορές των υπαλλήλων που απασχολεί το διασημότερο beach bar-restaurant της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις